Tarta cu pere si branza
PrinteazaTarta cu pere si branza din: faina, drojdie, sare, pere, mozzarella, gorgonzola, cascaval, salvie, ameste provensal. unt.
Pentru blat:
- 500 g făină
- 1 pachet cu drojdie uscată
- sare
Pentru tarta:
- 2 pere mari
- 100 g mozzarella
- 100 g brânză gorgonzola
- 100 g caşcaval de vacă
- salvie uscată
- 1 linguriţă cu amestec provensal
- 2 linguri cu unt la temperatura camerei
Mod de preparare:
Pentru blat, amestecă ingredientele uscate şi adaugă apă călduţă cât este necesar pentru a obţine un aluat elastic. împarte-l în două şi întinde din mână două forme rotunde de tartă. Pune pe fiecare blat bucăţele de unt, apoi felii foarte subţiri de pară, în formă de soare.
Aşază în mijloc brânzeturile: gorgonzola, caşcavalul ras şi mozzarella, dinspre exterior spre interior. Presară salvie, iar pe margini, restul de condimente.
Dă la cuptor pentru 20 de minute.
Pofta buna!