Tarta cu pere si cacao
PrinteazaTarta cu pere si cacao din: unt, zahar pudra, faina, apa, sare, pere, oua, cacao, zahăr, zeamă de lămâie.
Ingrediente pentru aluat:
- 120 g unt
- 1/2 lingură zahăr pudră
- 180 g făină
- 2-3 linguri apă
- 1 praf sare
Ingrediente pentru umplutură:
- 4 pere
- 2 ouă
- 2 linguri făină
- 2 linguri cacao
- 2 linguri unt
- 1 cană zahăr
- zeamă de lămâie
- zahăr pudră
Mod de preparare:
Amesteci ingredientele până obţii un aluat pe care-l dai la frigider, înfăşurat în folie alimentară, 30 de minute.
Cureţi perele, le tai, le scoţi seminţele şi le stropeşti cu zeama de lămâie.
Tapetezi o tavă de tartă şi întinzi aluatul în ea. Ai grijă să acoperi şi pereţii. O înţepi din loc în loc şi pui perele.
Pentru umplutură, amesteci zahărul cu făina şi cu cacaua.
Topeşti untul pe baie de aburi, adaugi ouăle bătute şi compoziţia cu făină.
O ţii la foc mic până când se omogenizează, apoi o laşi la răcorit şi o torni peste tartă.
O dai la cuptor încă 25-30 de minute. Serveşti presărată cu zahăr pudră.
O dai la cuptorul încins 15 minute.
Tarta cu pere si cacao
Pofta buna!