Tarta cu pere si castane
PrinteazaO reteta de tarta cu pere si castane din: aluat, foi de placinta, pere, castane, piure de castane, crema de castane, smantana, zahar pudra, oua, whisky, lamaie, unt si zahar pudra.
- 1 pachet aluat fraged
- 3 foi de plăcintă foarte subţiri
- 4 pere bine coapte
- 180 g castane la conservă
- 60 g piure de castane
- 60 g cremă de castane
- 200 ml lapte integral
- 150 ml smântână lichidă
- 50 g zahăr pudră
- 3 ouă
- 100 ml whisky
- 1 lămâie
- 20 g unt
- zahăr pudră, foarte fin (cu amidon), pentru glasat
Mod de preparare:
Incălziţi cuptorul la 180’C. Tapetaţi cu aluatul fraged o formă de tartă, unsă cu unt. Acoperiţi fundul tartei cu hârtie pergament şi cu fasole boabe uscată; puneţi în cuptor 20 min, până se albeşte.
Scoateţi tava, fără a stinge focul. înlăturaţi fasolea şi hârtia. Amestecaţi într-un castron, crema şi piureul de castane. Amestecaţi. Adăugaţi laptele, smântână, zahărul pudră şi mixaţi din nou. încorporaţi ouăle pe rând, apoi whisky-ul. Stoarceţi jumătatea de lămâie.
Curăţaţi perele, tăiaţi pulpa în bucăţele şi stropiţi-le cu zeama de lămâie. Spargeţi castanele în bucăţi şi aşezaţi-le, împreună cu bucăţele de pară, pe fundul tartei. Turnaţi crema de castane. Puneţi în cuptor 35-40 min.
Scoateţi apoi tarta, fără a stinge focul, şi lăsaţi-o să se răcească înainte de a o scoate din formă. Urcaţi temperatura cuptorului la 240 C.
Aşezaţi o foaie de plăcintă în forma de tartă golită, ungeţi-o cu puţin unt topit, încreţind-o. Procedaţi la fel cu celelalte foi, suprapunandu-le. Apăsaţi uşor, presăraţi-le cu zahăr pudră şi puneţi-le 5 min în cuptor, pentru a se rumeni.
Scoateţi-le cu grijă şi lăsaţi-le să se răcească. Pentru a servi, aşezaţi foile de plăcintă pe tartă şi pudraţi-le cu zahăr.
Tarta cu pere si castane
Pofta buna!