Tarta cu pere si ciocolata amaruie si migdale
PrinteazaTarta cu pere si ciocolata amaruie si migdale din: faina, zahar, galbenus, migdale, unt, lapte, sare, pere, cacao, ou, zahar vanilat, rom, ciocolata, faina, migdale, zahar pudra.
Ingrediente:
aluat:
- 170 g făină
- 30 g zahăr
- 1 gălbenuş
- 3 linguri migdale măcinate
- 125 g unt
- 4 linguri lapte
- 1 praf de sare
umplutură:
- 5 pere coapte bine
- 100 g unt
- 40 g cacao
- 1 ou
- 200 g zahăr brun
- 1 plic zahăr vanilinat
- 1 lingură rom
- 50 g ciocolată amăruie
- 2 linguri făină
- 50 g fulgi de migdale
- 50 g zahăr pudră pentru decor
Mod de preparare:
Pentru aluat, cerni într-un vas făina, adaugi zahărul, migdalele măcinate, laptele, sarea, gălbenuşul, apoi încorporezi untul tăiat în cubuleţe şi amesteci bine totul, până obţii un aluat sfărâmicios.
Il acoperi cu folie de plastic şi îl păstrezi în frigider timp de 1/2 oră.
Pe masa de lucru presărată cu făină, întinzi aluatul în foaie groasă de 5-6 cm. Imbraci cu aluat interiorul unei forme de tartă şi o pui în frigider câteva minute.
Pentru umplutură, decojeşti perele, le tai în sferturi şi le îndepărtezi cotorul cu seminţe. Scoţi forma din frigider şi înţepi cu furculiţa aluatul, din loc în loc.
Aşezi perele peste aluat, presari peste ele 2 linguri de zahăr brun şi coci la foc mediu, pentru 15 minute.
Intre timp, într-o crăticioară, topeşti untul şi ciocolata, adaugi cacaua şi amesteci bine. Baţi oul cu zahărul brun rămas şi îl adaugi în crema de unt şi ciocolată.
Pui făina, romul, zahărul vanilinat şi amesteci bine.
Torni compoziţia peste perele din formă, nivelezi cu o spatulă, presari fulgi de migdale şi păstrezi tarta în cuptor pentru încă 15 minute, la foc mic.
Laşi tarta să se răcească, după care o presari cu zahăr pudră. O serveşti după ce ai răcit-o în frigider pentru 2 ore.
Tarta cu pere si ciocolata amaruie si migdale
Pofta buna!