Tarta cu pere si migdale din: faina, oua, unt, zahar, lapte, pere, praf de copt, fulgi de migdale. Ingrediente: Pentru aluat: 300 g făină un ou 200 g unt o lingură zahăr un praf sare 4 linguri lapte rece Pentru umplutură: 4-5 pere 150 g făină 100 g zahăr pudră 2 ouă 100 ml lapte 3 linguri […]
Tarta cu pere şi ciocolata
PrinteazaTarta cu pere şi ciocolata din: pere, unt, zahar brun, oua, lapte, faina, ciocolata de menaj si migdale.
- 4 pere bine coapte, curatate de coaja, cotor, taiate jumatati
- 100 g unt, inmuiat
- 100 g zahar brun
- 2 oua
- 4 linguri lapte
- 100 g faina, plus un praf de copt
- 150 g ciocolata de menaj, topita, plus 25 g ciocolata rasa, pentru ornat
- 50 g migdale macinate
Mod de preparare:
Incinge cuptorul la 4/180 C. Unge cu unt o tavă de copt cu baza detaşabilă şi diametrul de 20 cm.
Aranjează perele la bază, cu partea tăiată în jos. Intr-un castron, bate spumă untul şi zahărul
Adaugă treptat, bătând bine, ouăle şi laptele, cu 2 linguri de făină. încorporează ciocolata topită, apoi restul de făină şi migdalele.
Toarnă peste pere, apoi nivelează. Coace 40 m in. Lasă la răcit 10 min, apoi răstoarnă pe un platou.
Presară ciocolată rasă.
Tarta cu pere şi ciocolata
Pofta buna!
poate iti place si:
Tarta cu ricotta si pere
Tarta cu ricotta si pere din: faina, unt, oua, zahar, praf de copt, pere, ricotta. Ingrediente: Pentru aluat: 300 g făină 120 g unt un ou o lingură zahăr un praf sare 3 linguri apă rece 1/2 plic praf de copt Pentru umplutură: 4 pere 125 g ricotţa 2 ouă 60 g zahăr pudră un plic […]
Tarta Tatin cu pere
Tarta Tatin cu pere din: zahar, unt, pere, faina, aluat, unt. Ingrediente: 200 g zahăr 60 g unt 10 pere mici, curăţate de seminţe şi cotor 2 linguri cu făină pentru presărat 400 g aluat foitaj 15 g unt topit, pentru uns Mod de preparare: Preîncălzeşte cuptorul la 180°C. Pune o cratiţă termorezistentă, cu […]
Pofta buna!
pere si ciocolata, ce bunatate!
Imi place