Tartă cu pere şi mere

Printeaza

Tartă cu pere şi mere din: faina, unt, zahar, ou, sare, mere acrisoare, pere, suc de lamaie, smantana, galbenusuri, miere.

Ingrediente:Tarta_cu_pere_si_mere

  • 150 g faina
  • 100 g unt
  • 50 g zahar
  • 1 ou
  • 1 praf sare
  • 3 mere acrisoare
  • 3 pere
  • 2 linguri suc de lamaie
  • 250 ml smantana dulce
  • 4 galbenusuri
  • 2 linguri miere

 

Mod de preparare:

Se frământă rapid un aluat din făină, unt, zahăr, ou şi sare. Se înfăşoară în folie şi se dă la frigider cca 30 min. Se decojesc fructele, se curăţă de cotoare şi se taie felii. Se stropesc cu suc de lămâie.

Cuptorul se încinge la 180 °C. Pe planşeta tapetată cu făină, se întinde o foaie de aluat, care se aşază într-o formă de tartă unsă (0 26 cm). Se aşază deasupra feliile de mere şi pere, sub formă de evantai. Tarta se coace cca 20 min.

Se amestecă smântână dulce cu gălbenuşuri şi miere şi se toarnă peste tartă; se mai coace 20-25 min. Se scoate din cuptor şi se lasă să se răcească.Se ornează cu zahăr pudră şi flori de levănţică.

Tartă cu pere şi mere

Tarta_cu_pere_si_mere

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.