Tartă cu pere si miez de nuca

Printeaza

Tartă cu pere si miez de nuca din: pere, faina, unt, zahar tos, sare, scortisoara, apa, miez de nuca, ghimbir, menta, piper rosu, frisca.

Ingrediente:

  • 5 pere
  • 200 g făină
  • 170 g unt
  • 120 g zahăr tos
  • un sfert de linguriţă cu sare
  • o linguriţă cu pudră de scorţişoară
  • 50 ml apă
  • 100 g miez de nucă
  • o linguriţă cu ghimbir ras
  • o lingură cu mentă tocată
  • piper roşu
  • frişcă

 

 

Mod de preparare Tartă cu pere si miez de nuca:

Intr-un bol se amestecă făina împreună cu sarea şi 50 g zahăr tos.

Se adaugă 120 g de unt rece dat pe râzătoare şi se amestecă până se obţine o com­poziţie asemănătoare pesmetului.

Se adaugă apa rece şi se frământă până rezultă un aluat potrivit de tare.

Perele se spală, se curăţă de coajă şi se taie în jumătăţi.

Intr-o crăticioară se topeşte restul de zahăr tos împreună cu untul rămas, se adaugă ghimbirul,un vârf de linguriţă cu piper roşu măcinat şi pudra de scorţişoară.

Se toarnă amestecul într-o tavă, se roteşte ca să îmbrace şi pereţii, apoi se aşază în mijloc ju­mătăţile de pere.

Se presară miezul de nucă prăjit şi tocat mărunt, se acope­ră cu aluat, se lipesc bine margini­le ca să nu curgă la copt şi se coace la foc potrivit până ce aluatul devine auriu.

Se lasă să se răcească în tavă şi, cât este încă călduţă, se răstoanâ pe un platou.

 

 

Pofta buna!

 

 

Tartă cu Pepene Galben și Cremă de Mascarpone

Tartă cu Pepene Galben și Cremă de Mascarpone – este un desert elegant și rafinat, perfect pentru ocazii speciale sau pentru a impresiona oaspeții. Această tartă combină crocantul aluatului fraged cu dulceața și prospețimea pepenelui galben, toate completate de textura fină și bogată a cremei de mascarpone. Este un desert care nu doar arată spectaculos, […]

Bruschete cu Tartar de Ton

Bruschete cu Tartar de Ton din: paine, ulei, usturoi, file de ton, avocado, suc de lamaieceapa rosie, capere, sos de soia, ulei de susan, sare, piper, patrunjel. Această rețetă nu doar că impresionează prin aspect și gust, dar este și o opțiune culinară sănătoasă, plină de proteine și acizi grași Omega-3. Perfecte pentru a fi […]

 

Tartă Aromată cu Mere și Nucșoară

Tartă Aromată cu Mere și Nucșoară din: aluat, mere, zahar brun, nucsoara, scortisoara, faina, suc de lamaie, unt, ou. Tarta este acel desert care aduce cu sine aroma confortului casnic și a momentelor petrecute în familie. Combinația clasică de mere dulci-acrișoare și nucșoară măcinată creează un profil aromatic complex, transformând această tartă într-o adevărată plăcere […]

 

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.