Tartă cu pere şi pricomigdale

Printeaza

Tarta cu pere si pricomigdale din: faina, zahar, zahar vanilat, unt, galbenusuri, sare, amidon, lapte, pricomigdale, amaretto, pere, unt, vin alb, cacao amara si scortisoara.

Ingrediente:

  • 250 g faină albă
  • 100 g zahăr
  • 120 g unt
  • 1 plic zahăr vanilat
  • 3 gălbenuşuri
  • un praf de sare
  • pentru cremă:
  • 150 g zahăr
  • 80 g amidon
  • 750 ml lapte
  • 100 g pricomigdale (amaretti)
  • 5 gălbenuşuri
  • 1 pahar lichior Amaretto

pentru umplutură:

  • 1 kg pere
  • 20 g unt
  • 50 ml vin alb
  • 50 g zahăr

pentru decor:

  • cacao amară
  • zahăr pudră
  • scorţişoară

 

Mod de preparare:

Aşază pe planşetă faina în formă de fân­tână, adaugă restul ingredientelor indi­cate pentru aluat şi frământă rapid până la obţinerea unui aluat omogen. Inveleşte-1 cu folie transparentă şi pune-1 să se odihnească 30 de minute în frigider.

Intre timp, curăţă de coajă perele şi taie-le felii. Scoate aluatul din frigi­der, întinde-1 în foaie şi îmbracă o formă de tartă unsă cu unt.

Topeşte untul şi zahărul într-o tigaie, adaugă perele şi căleşte-le câteva minu­te. Adaugă vinul alb şi ţine-le pe foc încă 5 minute.

Bate gălbenuşurile cu zahărul, adaugă amidonul şi laptele călduţ. Pune va­sul pe foc şi lasă compoziţia să se îngroaşe, apoi adaugă pricomigdalele şi lichiorul.

Toarnă compoziţia obţinută peste alu­atul din formă, distribuind-o uni­form pe toată suprafaţa (foto 4). Aranjează deasupra feliile de pere şi coace tarta 40 de minute în cuptorul încălzit la 180° C.

Serveşte tarta rece, presărată cu cacao amară, zahăr pudră sau scorţişoară, după gust.

Tartă cu pere şi pricomigdale

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.