De-a lungul veacurilor, muștarul Dijon s-a transformat dintr-un condiment simplu într-un simbol al fineței gastronomice franceze. Această călătorie a gustului și tradiției ne invită să descoperim cum un amestec aparent banal de semințe de muștar și verdeață a cucerit lumea. În acest articol, ne vom scufunda în inima […]
Tarta cu pere si scortisoara
PrinteazaTarta cu pere si scortisoara din: unt, faina, zahar, apa, ou, migdale, lichior, pere, scortisoara, lamaie.
Ingrediente:
aluat:
- 100 g unt
- 250 g făină
- 100 g zahăr pudră
- 6 linguri apă
- 1 ou
cremă:
- 75 g unt moale
- 75 g migdale măcinate
- 75 g zahăr pudră
- 1 ou
- 2 linguri făină
- 2 lingurite lichior
- 3 pere
sirop:
- 50 g zahăr
- 50 ml apă
- 1 lingurită scortişoară
- 1 lămâie
Mod de preparare:
Mixezi untul cu zahărul pudră până obţii o cremă. Adaugi oul şi amesteci până se incorporează.
Torni apa, presari făina şi continui să amesteci până obţii un aluat moale şi lipicios. Înveleşti aluatul în folie alimentară şi-l dai la frigider cel puţin 30 de minute.
Intinzi aluatul pe masa tapetată cu făină şi-l frămânţi. Il tai în două, astfel încât să ai o butată mai mare decât cealaltă.
Porţia mai mare o întinzi pe o tavă cu pereţii detaşabili, o întepi din loc în loc cu o furculiţă şi o dai la cuptor 10 minute.
Pentru cremă, mixezi untul moale cu zahărul pudră. Separat, baţi oul, apoi il adaugi la compoziţia cu unt şi amesteci până se omogenizează.
Pui făina şi migdalele măcinate şi amesteci din nou. La final, adaugi lichiorul şi laşi compoziţia 10 minute.
Perele le cureţi de seminţe şi cotor, le feliezi şi le pui într-un castron adânc. Pentru sirop, amesteci toate ingredientele şi le pui la foc mic până când se topeşte zahărul.
Ulterior, măreşti flacăra pentru ca siropul să se îngroaşe, apoi îl torni peste feliile de pere.
Crema o pui peste blat, adaugi feliile de pere însiropate, iar deasupra decorezi cu restul de aluat de la frigider.
Dai din nou tava la cuptor 35 de minute, până se rumeneşte tarta.
Tarta cu pere si scortisoara
Pofta buna!
Conservă de Pește cu Aromă Mediteraneană – Rețetă Pentru Iarnă
Rețetă Pentru Iarnă din: peste, sare de mare, ulei de masline extravirgin, rozmarin, cimbru, usturoi, ardei, lamai. Explorează o nouă dimensiune a conservelor de pește cu această rețetă inovatoare, inspirată de aromele mediteraneene. Ideală pentru zilele friguroase de iarnă, această conservă îmbină gustul peștelui cu notele aromatice ale […]