Tarta cu pere, vanilie si mac

Printeaza

Tarta cu pere, vanilie si mac din: făină, unt, ou, zahăr, praf de sare, mac, lapte, esenţă de vanilie, pere, suc de lamaie.

Tarta_cu_pere_vanilie_si_mac

Ingrediente pentru blat:

  • 250 g făină
  • 130 g unt
  • 1 ou
  • 100 g zahăr
  • 1 praf de sare

Ingrediente pentru umplutură:

  • 300 g mac
  • 350 ml lapte
  • 1 ou
  • zahăr după gust
  • 1 lingură esenţă de vanilie
  • 5 pere
  • zeama de la 1 lămâie

Mod de preparare:

Amesteci untul la temperatura cameri cu zaharul pana capătă consistenţa unei creme.

Adaugi oul bătut şi amesteci. încorporezi făina cernută în prealabil cu un praf de sare şi frămânţi bine cu mâna.

Formezi din aluat. o bilă pe care o dai la frigider 30 de minute, întinzi aluatul într-o formă de tartă şi-l înţepi din loc în loc cu furculiţa.

Dai tava la rece.

Intre timp, prepari umplutura. Pui la fiert , laptele împreună cu macul şi zahărul. Adaugi oul bătut, amesteci bine şi ţii pe foc macul până scade laptele.

Pui esenţa de vanilie şi dai vasul deoparte. Cureţi pe­rele, le îndepărtezi seminţele şi le tai felii. Le stropeşti cu zeamă de lămâie.

Aşezi peste blat hârtie de copt şi pui un castronel cu fasole boabe. Dai forma la cuptor până se rumeneşte blatul – uşor.

Indepărtezi hârtia şi boabele, pui umplutura de mac şi feliile de pere una lângă alta. Dai tarta din nou la cuptor încă 30-40 de minute.

Tarta cu pere, vanilie si mac

Tarta_cu_pere_vanilie_si_mac

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.