Tartă Aromată cu Mere și Nucșoară din: aluat, mere, zahar brun, nucsoara, scortisoara, faina, suc de lamaie, unt, ou. Tarta este acel desert care aduce cu sine aroma confortului casnic și a momentelor petrecute în familie. Combinația clasică de mere dulci-acrișoare și nucșoară măcinată creează un profil aromatic complex, transformând această tartă într-o adevărată plăcere […]
Tarta cu pere si vin rosu
PrinteazaTarta cu pere si vin rosu din: aluat de foitaj, unt, zahar tos, pere, vin rosu dulce, miere, frisca lichida, zahar pudra, boabe de fasole.
Ingrediente:
- 1 pachet aluat de foitaj
- 100 g unt
- 150 g zahăr tos
- 2 pere
- 150 ml vin rosu, dulce
- 2 linguri miere
- 250 ml frişcă lichidă
- 3 linguri zahăr pudră
- 1 pumn boabe de fasole
Mod de preparare:
Aluatul decongelat se taie în două părţi, din care una se întinde şi se aşază pe fundul unui vas de copt.
Cealaltă parte se pune de jur împrejur, formând un inel.
Se găureşte aluatul pe fund cu dinţii unei furculiţe, se umple tarta cu fasole şi se coace 15 minute.
Apoi, fasolea se aruncă şi tarta se lasă la răcit.
Intr-o tigaie se topeşte untul, se pune zahărul si se lasă să se caramelizeze uşor.
Se adaugă perele curăţate si tăiate în patru, pe lung.
Se lasă 2-3 minute şi apoi se toarnă vinul amestecat cu miere.
Se lasă să fiarbă aproximativ 30 de minute până ce sosul scade şi devine gros, iar perele sunt fierte.
Se bate frişca bine cu zahăr pudră. Se asază frişca în interiorul tartei coapte, se pun perele răcite si sosul.
Se lasă o oră la rece şi apoi se taie şi se serveşte.
Tarta se poate aduce la masă si cu îngheţată de mentă sau sos de ciocolată.
Tarta cu pere si vin rosu
Pofta buna!
Tartă Aromată cu Mere și Nucșoară
Savurati!