Tarta pescareasca cu hamsii
PrinteazaTarta pescareasca cu hamsii din: hamsii, smantana, cas, oua, faina, unt, nucsoara, lamaie, sare.
- 300 g hamsii
- 200 g smântână
- 200 g caş
- 3 ouă
- 1 linguriţă cu coajă rasă de lămâie pătrunjel
Pentru aluat:
- 300 g făină gălbenuş
- 100 g caş
- 100 g unt
- 2 linguri cu smântână
- nucşoară
- sare
Mod de preparare:
Cerne făina într-un castron şi amestec-o uşor cu un praf de sare şi nucşoară. Adaugă untul moale, smântâna, caşul zdrobit şi gălbenuşul.
Frământă toate aceste ingrediente până obţii un aluat potrivit de moate şi elastic.
Întinde aluatul intr-o formă de tartă unsă cu unt şi tapetată cu făină. Toarnă ouăle bătute cu smântâna şi caşul ras. Aşază deasupra peştii curăţaţi şi tamponaţi cu un şervet.
Presară pătrunjel tocat şi coajă rasă de lămâie. Lasă la cuptor, la foc moderat, 40-45 de minute.
Pofta buna!