Tarta pescareasca
PrinteazaTarta pescareasca din: faina, ulei de masline, oua, otet, surimi, smantana, cascaval, marar, sare, piper.
Pentru aluat:
- 250 g faina
- 75 ml ulei de masline
- 1 ou
- 1 lingurita otet
- sare
Pentru umplutura:
- 200 g smantana
- 200 g surimi
- 50 g cascaval
- 3 oua
- 1 legatura marar
- sare
- piper
Mod de preparare:
Pentru aluat, amesteci făina cu uleiul de măsline, oul, un praf de sare, 2-3 linguri de apă caldă şi oţetul şi frămânţi aluatul 5 minute, apoi îl dai la frigider pentru 30 de minute.
Intinzi o foaie de aluat şi o aşezi într-o formă rotundă unsă şi tapetată, astfel încât să se îmbrace pereţii 2 cm. Baţi smântână cu ouăle, caşcavalul şi mărarul tocat mărunt şi potriveşti gustul de sare şi piper şi torni peste aluat.
Tai bucăţi batoanele de surimi, le aşezi în formă peste amestecul de smântână şi dai totul la cuptor pentru 45 de minute.
Tarta pescareasca
Pofta buna!