Tarta cu peste, branza si ou
PrinteazaTarta cu peste, branza si ou din: file de somon afumat, hering afumat, brânză de vaci, caş, gorgonzola, ouă, smântână, margarină, făină, ulei, oţet, apă rece, sare.
Ingrediente:
- 100 g file de somon afumat
- 300 g hering afumat
- 200 g brânză de vaci
- 150 g caş
- 50 g gorgonzola
- 2 ouă
- 4 linguri cu smântână
Pentru aluat:
- 1/2 pachet de margarină
- 6 linguri cu făină
- 2 linguri cu ulei
- 1/2 lingură cu oţet
- 1/2 ceşcuţă cu apă rece
- 1/2 linguriţă rasă cu sare
Mod de preparare:
Frec margarina cu trei linguri cu făină. împart compoziţia în trei părţi egale. într-un lighean, pun restul de făină, uleiul, oţetul, apa şi sare şi frământ bine.
Las compoziţia să se odihnească, întind o foaie pătrată (de 30-40 cm) şi adaug una din cele trei părţi de margarină frecată, împăturesc şi o las la frigider 30 de minute, întind din nou aluatul răcit, il acopăr cu a doua parte de margarină şi îl las 30 de minute la rece.
Repet operaţiunea cu ultima parte de margarină.Intind foaia de aluat şi o aşezîntr-o formă de tartă unsă cu margarină.
Torn ouăle bătute cu smântână şi amestecate cu brânzeturile.
Aşez deasupra bucăţi de somon şi hering şi las la cuptor 35-40 de minute.
Tarta cu peste, branza si ou
Pofta buna!