Tarta cu peste si branzeturi

Printeaza

Tarta cu peste si branzeturi din: peste, sprot afumat, faina, lapte, unt, oua, parmezan, smantana, branza, ceapa rosie, patrunjel verde.

Ingrediente:

  • 1 cană cu făină
  • 1 lingură cu lapte
  • 150 g unt
  • 1 ou
  • 50 g parmezan (sau cascaval de oaie)ras

umplutura:

  • 1 cană cu smântână
  • 4 ouă
  • 200 g brânză brie
  • 400 g sprot afumat
  • 1 ceapa rosie
  • patrunjel verde

Mod de preparare:

Amestecă untul, parmezanul şi făina bine de tot. Adaugă oul bătut cu lapte şi frământă cu mâna până obţii un aluat fin. Formează o bilă şi las-o la frigider (în folie) vreme de o oră.

Intinde aluatul subţire de 2-3 mm şi împarte-l în forme medii de tartă unse cu unt. Pune deasupra-boabe de fasole, să nu se ridice coca. Bagă la cuptor 12-15 minute, la foc mediu.

Lasă să se răcorească, timp în care bate ouăle cu smântână, ceapa tocată mărunt şi brânza brie. tăiată cuburi.

Toarnă în fiecare tartă compoziţie de brânză, iar deasupra pune şprotul şi câte 1-2 frunze de pătrunjel. Lasă la cuptor 10-15 minute.

Tarta cu peste si branzeturi

Tarta cu peste si branzeturi

Pofta buna!

 

 

Tiramisu: Desertul Italian de Vis

mascarpone, oua, zahar, cafea espresso, piscoturi, extract de vanilie, cacao pudra. Tiramisu este un desert italian clasic, ușor de preparat, cu straturi de cremă mascarpone și cafea înmuiată în brioșe Savoiardi (sau piscoturi), uns cu cacao pudră. Iată cum să pregătiți Tiramisu: Desertul Italian de Vis:   Ingrediente: 500g […]

 

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.