mascarpone, oua, zahar, cafea espresso, piscoturi, extract de vanilie, cacao pudra. Tiramisu este un desert italian clasic, ușor de preparat, cu straturi de cremă mascarpone și cafea înmuiată în brioșe Savoiardi (sau piscoturi), uns cu cacao pudră. Iată cum să pregătiți Tiramisu: Desertul Italian de Vis: Ingrediente: 500g […]
Tarta cu peste si branzeturi
PrinteazaTarta cu peste si branzeturi din: peste, sprot afumat, faina, lapte, unt, oua, parmezan, smantana, branza, ceapa rosie, patrunjel verde.
Ingrediente:
- 1 cană cu făină
- 1 lingură cu lapte
- 150 g unt
- 1 ou
- 50 g parmezan (sau cascaval de oaie)ras
umplutura:
- 1 cană cu smântână
- 4 ouă
- 200 g brânză brie
- 400 g sprot afumat
- 1 ceapa rosie
- patrunjel verde
Mod de preparare:
Amestecă untul, parmezanul şi făina bine de tot. Adaugă oul bătut cu lapte şi frământă cu mâna până obţii un aluat fin. Formează o bilă şi las-o la frigider (în folie) vreme de o oră.
Intinde aluatul subţire de 2-3 mm şi împarte-l în forme medii de tartă unse cu unt. Pune deasupra-boabe de fasole, să nu se ridice coca. Bagă la cuptor 12-15 minute, la foc mediu.
Lasă să se răcorească, timp în care bate ouăle cu smântână, ceapa tocată mărunt şi brânza brie. tăiată cuburi.
Toarnă în fiecare tartă compoziţie de brânză, iar deasupra pune şprotul şi câte 1-2 frunze de pătrunjel. Lasă la cuptor 10-15 minute.
Tarta cu peste si branzeturi
Pofta buna!
Tiramisu: Desertul Italian de Vis