Tarta cu peste, mazare si scortisoara
PrinteazaTarta cu peste, mazare si scortisoara din: mazăre verde, paine, icre de păstrăv şi de lin, patrunjel, măghiran, zahar, ghimbir, scorţişoară, apă de trandafiri.
- 300 g de mazăre verde
- paine
- icre de păstrăv şi de lin
- pătrunjel
- măghiran
- zahăr
- ghimbir
- scorţişoară
- apă de trandafiri
Mod de preparare:
Fierbi peştele cu tot ce are înăuntru. Apoi iei 300 g de mazăre verde fiartă şi bine pisată şi le dai prin sită.
Se pisează la fel şi peştele, căruia i-ai scos oasele, cu pâine şi lapţi, precum şi icre de păstrăv şi de lin, care vor fi bune dacă sunt pisate cu celelalte.
Apoi iei pătrunjel şi măghiran şi, după ce îl tai mărunt, le vei pisa împreună cu celelalte, adăugând zahăr, ghimbir şi scorţişoară din destul, şi, cu puţină apă de trandafiri, vei amesteca totul bine.
Şi vei ţine această umplutură la foc destul de mult timp, ca să se facă bine, respectând ordinea indicată.
Tarta cu peste, mazare si scortisoara
Pofta buna!