Tarta picanta cu dovleac
PrinteazaO reteta savuroasa de tarta picanta cu dovleac din: faina, unt, sare, otet, apa, ou, piure de dovleac, cascaval, kaizer, telemea de capra, smantana, cimbru, piper, patrunjel, busuioc, nucsoara si mieji de seminte de dovleac.
- 280 g faina
- 250 g unt rece
- 1/2 lingurita sare
- 1 lingura otet
- 2 linguri apa foarte rece
- 1 ou
- pentru topping:
- 300 g piure de dovleac
- 150 g cascaval tare
- 100 g kaizer
- 150 g telemea de capra
- 3 oua
- 3 linguri smantana
- cimbru uscat
- piper proaspat rasnit
- 1/2 legatura patrunjel verde
- busuioc uscat
- nucsoara rasa
- mieji de seminte de dovleac
Mod de preparare:
Amesteci făina cu sarea, untul tăiat bucăţele, până se formează un aluat nisipos. Separat, în alt castron, baţi oul cu oţetul şi apa foarte rece şi torni compoziţia obţinută peste amestecul cu făină.
Frămânţi până se formează un aluat omogen, vâscos, pe care îl laşi la frigider circa 30 de minute.
Intre timp, cureţi dovleacul de seminţe, fibre şi coajă, îl tai cuburi şi îl fierbi 20 de minute, scurgi apa şi îl pasezi.
Baţi ouăle cu smântână, pătrunjelul verde tocat mărunt şi telemeaua rasă. Condimentezi cu cimbru, busuioc, nucşoară rasă, piper proaspăt râşnit, după gust.
Intinzi aluatul în foaie subţire, ta- petezi cu ea interiorul unei forme de tartă, îl înţepi în mai multe locuri cu furculiţa şi o introduci în cuptorul bine încins pentru circa 15 minute.
Scoţi din cuptor forma cu tarta semicoaptă, adaugi cu lingura grămăjoare cu piure de dovleac, apoi torni amestecul de ou, adaugi deasupra felii subţiri de haizer şi aşchii subţiri de caşcaval (sau caşcaval ras).
Presari seminţe de dovleac şi introduci forma la cuptor pentru încă 30-40 de minute. O servesti imediat.
Tarta picanta cu dovleac
Pofta buna!