Tarta picanta cu morcovi
PrinteazaTarta picanta cu morcovi din: faina, unt, ou, morcovi, sare, ghimbir, smantana, oua, parmezan, piper si miez de nuca tocat.
Ingrediente:
pentru aluat:
- 200 g făină
- 100 g de unt
- 1 ou
Pentru topping:
- 750 g de morcovi
- sare
- 5 cm de ghimbir proaspăt
- 200 ml de smântână
- 3 linguri smântână fermentată
- 2 ouă
- 3 linguri de parmezan ras
- piper
- 2 linguri de miez de nucă tocat
Mod de preparare:
Frământaţi un aluat din făina, untul rece în bucăţele, oul şi, eventual, 2 linguri de apă rece.
Formaţi o sferă din el, înfăsurati-l în folie de aluminiu şi lăsaţi-l cca. 30 de minute la rece.
Curăţaţi morcovii şi tăia- ţi-i rondele. Fierbeţi-i 4-5 minute în apă cu sare, apoi lă- saţi-i să se scurgă într-o strecurătoare.
Curăţaţi ghimbirul şi daţi-l pe răzătoarea fină. Amestecaţi-l cu cele două tipuri de smântână, ouăle şi parmezanul. Condimentaţi cu sare şi piper.
Incingeţi cuptorul la 180°C. întindeţi aluatul în folie, depăşind puţin forma (0,26 cm). Tapetaţi forma cu hârtie pentru copt.
Aşezaţi aluatul şi formaţi o margine. Presăraţi morcovii, turnaţi crema de smântână şi coaceţi totul cca. 40 de minute.
Lăsaţi sufleul să se răcească în formă şi pre- săraţi-l la final cu miezul de nucă tocat.
Poftă bună!