Tarta picanta cu morcovi

Printeaza

Tarta picanta cu morcovi din: faina, unt, ou, morcovi, sare, ghimbir, smantana, oua, parmezan, piper si miez de nuca tocat.

Ingrediente:

pentru aluat:

  • 200 g făină
  • 100 g de unt
  • 1 ou

Pentru topping:

  • 750 g de morcovi
  • sare
  • 5 cm de ghimbir proaspăt
  • 200 ml de smântână
  • 3 linguri smântână fermentată
  • 2 ouă
  • 3 linguri de parmezan ras
  • piper
  • 2 linguri de miez de nucă tocat

 

Mod de preparare:

Frământaţi un aluat din făina, untul rece în bucăţele, oul şi, eventual, 2 linguri de apă rece.

Formaţi o sferă din el, înfăsurati-l în folie de aluminiu şi lăsaţi-l cca. 30 de minute la rece.

Curăţaţi morcovii şi tăia- ţi-i rondele. Fierbeţi-i 4-5 mi­nute în apă cu sare, apoi lă- saţi-i să se scurgă într-o strecurătoare.

Curăţaţi ghimbirul şi daţi-l pe răzătoarea fină. Amestecaţi-l cu cele două tipuri de smântână, ouăle şi parmezanul. Condi­mentaţi cu sare şi piper.

Incingeţi cuptorul la 180°C. întindeţi aluatul în folie, depăşind puţin forma (0,26 cm). Tapetaţi forma cu hârtie pentru copt.

Aşezaţi aluatul şi formaţi o margine. Presăraţi morcovii, turnaţi crema de smântână şi coaceţi totul cca. 40 de minute.

Lăsaţi sufleul să se răcească în formă şi pre- săraţi-l la final cu miezul de nucă tocat.

 

Poftă bună!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.