Tarta picanta cu varza si cimbru
PrinteazaTarta picanta cu varza si cimbru din: făină, drojdie uscată, praf de copt, ulei, margarină, apă minerală, sare, varză, ulei, stafide, seminţe de dovleac, piper negru macinat, cimbru uscat, sos dulce-acrişor, pastă de roşii, suc de roşii.
Ingrediente:
- 1 kg făină
- 1 plic drojdie uscată
- 1 plic praf de copt
- 4-5 linguri ulei
- 50 g margarină
- 350 ml apă minerală
- 1 linguriţă sare
Pentru umplutură şi decor:
- 1 varză mare dulce sau murată
- 3 linguri ulei
- 2 linguri stafide
- 4 linguri seminţe de dovleac
- piper negru măcinat
- cimbru uscat măcinat
- 2 linguri sos dulce-acrişor
- 2-3 linguri pastă de roşii
- 2 linguri suc de roşii
Mod de preparare:
Pentru aluat, cerni făina într-un castron, iar în mijloc faci o adâncitură în care pui drojdia dizolvată în apă călduţă, margarina topită şi răcită, sarea şi praful de copt.
Frămânţi puţin aluatul, până când se omogenizează, apoi începi să încorporezi câte o lingură de ulei, frământând după fiecare cantitate, pentru omogenizare.
Acoperi aluatul şi îl laşi să crească până pregăteşti umplutura. Tai varza fideluţă, îndepărtând cotorul şi nervurile mai groase. Căleşti puţin varza în uleiul încins, până se înmoaie.
Adaugi sosul dulce-acrişor, pasta de tomate, stafidele, 3 linguri seminţe de dovleac, cimbru, sare şi piper după gust.
Pe planşeta presărată cu făină, întinzi aluatul în strat de 5 mm şi tapetezi baza şi pereţii unei tăvi rotunde, de 30-32 cm.
Pui umplutura şi acoperi cu un disc de aluat pe care îl ungi cu suc de roşii şi presari seminţele rămase.
Coci tarta timp de aproximativ 40 de minute, la foc mediu, în cuptorul preîncălzit. După ce s-a mai răcorit în formă, o tai în 16 triunghiuri şi o serveşti imediat, ca aperitiv cald.
Tarta picanta cu varza si cimbru
Pofta buna!