Tarta picanta
PrinteazaTarta picanta din: faina, unt, ou, apa rece, sare, carnaciori picanti, bacon, ceapa, ardei grasi, ulei, cimbrisor, rozmarin verde, pasta de rosii, sare, piper.
pentru aluat:
- 380 g faina
- 200 g unt
- 1 ou
- 4 linguri apa rece
- sare
pentru umplutura:
- 350 g carnaciori picant (de bere)
- 300 g bacon
- 1 ceapa mare
- 2 ardei grasi rosii
- 1 lingura ulei
- cimbrisor uscat
- rozmarin verde
- 1 lingura pasta de rosii
- sare
- piper
Mod de preparare:
Cerni făina, o amesteci cu un praf de sare, apoi adaugi untul rece tăiat bucăţele şi frămânţi cu vârful degetelor până se formează un aluat nisipos.
Adaugi apoi treptat apă rece şi un ou, frământând bine până se formează un aluat omogen şi elastic îl acoperi cu o folie şi îl laşi la frigider circa 30 de minute.
Intre timp, rumeneşti cârnăciorn feliaţi împreună cu baconul tăiat mărunt, apoi îi scoţi deoparte, iar în grăsimea rămasă căleşti ceapa tocată şi ardeii, curăţaţi de seminţe şi tăiaţi cubuleţe.
Condimentezi cu cimbrişor uscat, sare şi piper, după gust, adaugi o lingură de pastă de roşii şi amesteci bine.
Intinzi aluatul în foaie, tapetezi cu ea o formă de tartă, îmbrăcând şi pereţii laterali.
Introduci forma în cuptor şi o coci circa 15 minute. Apoi aşezi în mijlocul ei cârnăciorii şi baconul, torni deasupra sosul preparat şi introduci din nou forma în cuptor pentru circa 30 de minute.
O serveşti caldă, decorată cu rozmarin verde.
Tarta picanta
Pofta buna!