Tarta picanta

Printeaza

Tarta picanta din: faina, unt, ou, apa rece, sare, carnaciori picanti, bacon, ceapa, ardei grasi, ulei, cimbrisor, rozmarin verde, pasta de rosii, sare, piper.

Ingrediente:Tarta_picanta

pentru aluat:

  • 380 g faina
  • 200 g unt
  • 1 ou
  • 4 linguri apa rece
  • sare

pentru umplutura:

  • 350 g carnaciori picant (de bere)
  • 300 g bacon
  • 1 ceapa mare
  • 2 ardei grasi rosii
  • 1 lingura ulei
  • cimbrisor uscat
  • rozmarin verde
  • 1 lingura pasta de rosii
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Cerni făina, o amesteci cu un praf de sa­re, apoi adaugi untul rece tăiat bucăţele şi fră­mânţi cu vârful degetelor până se formează un aluat nisipos.

Adaugi apoi treptat apă rece şi un ou, frământând bine până se formează un aluat omogen şi elastic îl acoperi cu o folie şi îl laşi la frigider circa 30 de minute.

Intre timp, rumeneşti cârnăciorn feliaţi îm­preună cu baconul tăiat mărunt, apoi îi scoţi deoparte, iar în grăsimea rămasă căleşti cea­pa tocată şi ardeii, curăţaţi de seminţe şi tă­iaţi cubuleţe.

Condimentezi cu cimbrişor us­cat, sare şi piper, după gust, adaugi o lingură de pastă de roşii şi amesteci bine.

Intinzi aluatul în foaie, tapetezi cu ea o formă de tartă, îmbrăcând şi pereţii laterali.

In­troduci forma în cuptor şi o coci circa 15 minu­te. Apoi aşezi în mijlocul ei cârnăciorii şi baconul, torni deasupra sosul preparat şi introduci din nou forma în cuptor pentru circa 30 de minute.

O serveşti caldă, decorată cu rozmarin verde.

 

Tarta picanta

Tarta_picanta

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.