Tarta de piersici – pufoasa si gustoasa

Printeaza

Tarta de piersici din: foitaj, fulgi de migdale, piersici, pesmet, gem de piersici, suc de lamaie, rom.

Ingrediente:

  • 300 g foitaj
  • 50 g fulgi de migdale
  • 1 cutie de piersici
  • 2 linguri de pesmet
  • 6 linguri gem de piersici
  • 2 linguri suc de lamaie
  • 2 linguri de rom

 

 

Mod de preparare:

Asezati foile blatului una langa cealalta si lasatile sa se dezghete.

Prajiti fulgii de migdale intr-o tigaie, fara adaos de grasime, pana cand incep sa miroasa. Apoi rasturnati-i imediat pe o farfurie si lasati-i sa se raceasca.

Scurgeti piersicile. Incingeti cuptorul la 200 grade C. Asezati foile blatului una peste cealalta si intindeti-le pe rotund.

Tapetati cu ele o forma de tarta cu fundul detasabil si presarati-le cu pesmet.

Taiati piersicile felioare, asezati-le peste blat si coaceti totul 25-30 minute.

Incalziti dulceata de piersici cu sucul de lamaie si romul. Scoateti tarta de la cuptor si ungeti-o cu dulceata de piersici.

Presarati fulgii de migdale si serviti prajitura calduta.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

 


poate iti place si:

Tarta cu piersici si smochine

Tarta cu piersici si smochine din: faina, iaurt, zahar, oua, smochine, piersici, fulgi de migdale, praf de copt. Ingrediente: 1 pahar făină de grâu 1 pahar făină de porumb 1 pahar iaurt 1/2 pahar zahăr brun 3 ouă 1 plic praf de copt 6 smochine 4 piersici 50 g fulgi de migdale   Mod de preparare: Baţi […]

Tartă crocantă

Tarta crocanta cu piersici

Tarta crocanta cu piersici din: oua, zahar, faina, unt, praf de copt, vanilie, piersici, fulgi de migdale. Ingrediente: Pentru blat: 75 g zahăr 3 ouă 250 g făină 125 g unt 2 linguriţe praf de copt 1 linguriţă esenţă de vanilie 1 praf de sare Pentru umplutură: 6 piersici Pentru aluatul sfărâmicios: 200 g făină 25 g […]

 

Tartă cu piersici

Tarta cu piersici si miere

Tarta cu piersici si miere din: piersici, miere, menta. Ingrediente: un pachet aluat foitaj 3 piersici miere frunzuliţe de mentă, pentru ornat     Mod de preparare: Din aluatul decongelat se rup mici bucăţi care se modelează bile şi apoi li se face un gol la mijloc. Trebuie să rezulte mici coşuleţe care se aşază […]

 

Tartă aromată cu piersicuţe

Tarta cu branza dulce si piersici

Tarta cu branza dulce si piersici din: piersici, unt, zahar, lamaie, branza, smantana. Ingrediente: 3 piersici 150 g unt 6 oua 150 g zahar 1 lamaie 2 pliculete zahar vanilat 2 plicuri praf de budinca 500 g branzade vaci 450 g smantana 1 lingura lichior de piersici   Mod de preparare: Să rade fin coaja […]

 

 

Pofta buna!

 

 

 

1 comentariu

  1. Imi plac tartele, sunt retete simple si gustoase. O sa incerc si reteta de tarta cu piersici.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.