Tartă cu piersici
PrinteazaO reteta delicioasa de tarta cu piersici din: faina, unt, zahar pudra, zahar, tos, oua, migdale, amidon, piersici, sare, zahar vanilinat, cuisoare si scoartisoara.
- 250 g făină
- 200 g unt
- 50 g zehăr pudră
- 50 g zahăr tos
- patru ouă
- 50 g migdale
- două linguri cu amidon alimentar
- compot de piersici
- un vârf de linguriţă cu sare
- un pliculeţ zahăr vanilinat
- pudră de cuişoare
- scorţişoară
Mod de preparare:
Intr-un bol se pun făina, 100 g unt, zahărul pudră, un pliculeţ de zahăr vanilinat, sarea ş două ouă. Se frământă până rezultă un aluat omogen, se acoperă cu folie alimentară şi se introducs la rece 30 de minute.
Restul de unt se pune într-o oală împreună cu zahărul tos, ouăle rămase, amidonul dizclvatîn patru linguri cu apă şi migdalele măcinate. Se fierbe la bain-marie până capătă aspectul unei creme, se ia de pe foc şi se lasă să se răcească.
Se întinde aluatul într-o foaie potrivit de groasa, se decupează rondele cu o cană, se aşază în forme de tarte unse cu unt şi se înţeapă din loc în loc cu dinţii unei furculiţe ca să nu se umfle la copt. Se introduc în cuptor, se coc 10 minute, se scot şi se toarnă în mijloc crema fiartă.
Se aşază câte o jumătate de piersică în fiecare formă, se introduc din nou în cuptor şi se coc 25-30 de minute.Se servesc reci, presărate cu pudră de scorţişoară sau pudră de cuişoare.
Tartă cu piersici
Pofta buna!