Tarta cu portocale si alune de padure
PrinteazaTarta cu portocale si alune de padure din: faina, oua, zahar tos, zahar vanilinat, zahar brun, sare, unt, alune de padure, portocale, esenta de migdale, drojdie, sos de menta, inghetata de lamaie.
- 200 g făina
- două ouă
- 60 g zahăr tos
- două pliculeţe zahăr vanilinat
- 50 g zahăr brun
- 2 g sare
- 150 g unt
- 50 g alune de pădure
- 5 portocale
- 3 picături esenţă de migdale
- 4 g drojdie uscată
- sos de mentă
- îngheţată de lămâie
Mod de preparare:
Patru portocale se spală, se taie rondele şi se pun într-un bol. într-o cratiţă se pun zahărul tos, 50 g unt şi se amestecă.
Se ţine pe foc până se topeşte zahărul şi începe să arate ca un caramel, se pun feliile de portocală şi se fierb cinci minute.
Intr-un bol se dizolvă drojdia în sucul de la o portocală, se amestecă cu zahărul brun, sarea, untul topit şi se toarnă peste făină, ouăle şi zahăr vanilinat.
Se adaugă coaja rasă de la portocala stoarsă, alunele de pădure tocate, esenţa de migdale şi se frământă până se obţine un aluat potrivit de moale.
Se lasă să dospească 20 de minute, se pune într-o tavă unsă cu unt, se mai lasă să dospească zece minute şi se introduce în cuptorul încins.
Se coace la foc mediu 20 de minute, se scoate, se aşază deasupra feliile de portocale şi se reintroduce în cuptor pentru încă 10-15 minute.
Tarta cu portocale si alune de padure
Pofta buna!