Tarta cu brânză de vaci și fructe de pădure din: branza de vaci, oua, zahar, coaja de lamaie, extract de vanilie, faina alba, unt, sare, fructe de padure Ingrediente: 250g brânză de vaci proaspătă 3 ouă 100g zahăr Coaja rasă de la o lămâie 1 linguriță extract de vanilie 200g făină albă 50g unt topit […]
Tartă cu portocale şi brânză
PrinteazaTartă cu portocale şi brânză din: unt, biscuiti, ricotta, branza de vaci, oua, zahar, amidon, suc de portocala, coaja de portocala si ghimbir.
- 125 g unt
- 200 g biscuiti
- 250 g ricotta
- 250 g branza de vaci
- 3 oua
- 100 g zahar
- 1 lingura amidon
- sucul de la 1/2 portocala
- 2 linguri coaja de portocala rasa
- 1 lingurita ghimbir
- 1 portocala
Mod de preparare:
Se încinge cuptorul la 150°C. Se topeşte untul şi se lasă să se răcească. Se zdrobesc biscuiţii şi se frământă cu untul topit.
Se repartizează într-o formă de tartă rotundă (0 22 cm). Se prepară umplutura: se amestecă ricotta cu brânză de vaci, ouă, zahăr, amidon, suc şi coajă de portocală rasă şi pudră de ghimbir.
Crema se bate cu mixerul şi se toarnă peste blat; se coace 40-45 min. Se stinge cuptorul şi, fără să deschidem uşa cuptorului, se mai lasă înăuntru tarta încă 15 min.
Apoi se scoate din cuptor şi se lasă să se răcească pe un grătar de bucătărie.
Se spală portocala cu apă fierbinte şi se şterge. Se taie felii subţiri şi se aşază pe tartă.
Tartă cu portocale şi brânză
Pofta buna!
poate iti place si:
Tarta cu dovlecei si branza de oaie
Tarta cu dovlecei si branza de oaie din: aluat de foetaj, branza de oia, dovlcei, ulei de masline, cimbru, sare, piper. Ingredinte: 1 pachet aluat de foetaj 250 g branza de oaie (telemea sfarimata) 3 dovlecei 5 linguri ulei de masline cimbru verde sare piper Mod de preparare Se spala dovleceii, se dau pe […]
Pofta buna!