Tarta cu portocale – reteta usor de preparat
PrinteazaTarta cu portocale din: unt, galbenusuri, zahar, sare, faina, migdale, coaja de portocala, coaja de lamaie, lapte, gelatina, portocale, lamai, frisca, menta.
Pentru blat:
- 40 g unt
- 4 gălbenuşuri
- 200 g zahăr pudră
- un praf sare
- 3 linguri făină
- 4 linguri migdale măcinate
Pentru cremă:
- 4 gălbenuşuri
- coaja rasă de la o portocală şi de la o lămâie
- 400 ml lapte
- 12 foi gelatină
- 200 g zahar
- un plic zahar vanilat
- 5 portocale
- 2 lamai
- 600 g frisca
Pentru ornat:
- coaja de la o lămâie verde
- frunze de mentă
- hârtie de copt
Mod de preparare:
Untul se freacă cu zahărul şi coaja de lămâie şi de portocală. Se adaugă gălbenuşurile şi, la sfârşit, făina cernută şi migdalele măcinate.
Se amestecă uşor şi se obţine o cocă vârtoasă. Se înfăşoară în folie şi se lasă la rece.
Foile de gelatină se pun să se înmoaie în apă călduţă şi se lasă aproximativ o oră. Separat, gălbenuşurile se amestecă cu zahărul, coaja de portocală şi de lămâie şi cu laptele călduţ.
Se pun să fiarbă şi, spre final, se adaugă gelatina. Crema se lasă la rece şi se amestecă cu frişca bătută.
In cremă, se adaugă 2-3 portocale tăiate cubuleţe, se amestecă uşor şi se lasă la rece.
Aluatul se întinde cu sucitorul şi se aranjează în tava tapetată cu hârtie.
Se bagă în cuptorul preîncălzit şi se coace 30 de minute. După ce s-a copt, se scoate, se răceşte, se dezlipeşte hârtia şi se aranjează pe un platou.
Se umple cu crema de portocale şi se ornează cu felii de portocală, lămâie şi coajă rasă de lămâie verde.
Tarta cu portocale
Pofta buna!