Tarta cu fructe: zahar pudra, faina, unt, praf de copt, oua, sare, 3 linguri amidon, lapte , zahăr vanilinat, lingură lichior de caise, smântână dulce , zahăr, gelatină transparentă pentru tort, fructe (portocale, struguri, pere).
Ingrediente aluat:
150-200 g zahăr pudra
300 g făină
100 g unt
1 linguriţă praf de copt
1 gălbenus
1 praf de sare
Ingrediente umplutura şi decor:
3 gălbenuşuri
3 linguri amidon
400 ml lapte
1 plic zahăr vanilinat
1 lingură lichior de caise
175 ml smântână dulce
100 g zahăr
1 plic gelatină transparentă pentru tort
150 g fructe (portocale, struguri, pere)
Mod de preparare:
Pentru aluat, cerni făina într-un castron, iar în mijloc faci o adâncitură în care pui untul frecat cu zahărul, gălbenuşul frecat cu sarea şi praful de copt.
Omogenizezi aluatul, îl înveleşti în folie de plastic şi îl păstrezi în frigider pentru 2 ore.
Pe planşeta presărată cu făină, întinzi aluatul sub forma unui disc mai mare decât forma de 30 cm.
Tapetezi cu aluat baza şi pereţii formei. Coci aluatul 25 de minute, la foc mediu.
Amesteci la bain-marie amidonul, gălbenuşurile, 80 g zahăr şi laptele rece, până când se îngroaşă crema.
Baţi frişca şi o încorporezi în crema răcită, împreună cu zahărul vanilinat şi lichiorul.
Intinzi crema peste aluat şi decorezi cu felioare de fructe pe care le acoperi cu gelatina pentru tort preparată conform instrucţiunilor de pe plic, cu apă şi zahărul rămas.
Consumi tarta după ce ai păstrat-o la rece cel puţin 2 ore.
Tarta savuroasa cu fructe din: pere, mere, unt, zahar, oua, faina, vanilie, scortisoara. Ingrediente: 4 pere 4 mere 200 g unt 250 g zahăr 3 linguri apă 1 linguriţă oţet 2 gălbenuşuri 1 praf de sare 1 lingură unt pentru tavă 350 g făină esenţă de vanilie scorţişoară 1 plic zahăr vanilinat Mod de […]
Tarta racoritoare cu fructe din: faina, unt, zahar, lapte, mere, nectarine, struguri, kiwi. Ingrediente: Pentru aluat: 225 g făină 150 g unt 75 g zahăr brun unt, pentru uns tava un albuş Pentru umplutură: un plic budincă de vanilie 500 ml lapte felii de mere verzi felii de mere roşii felii de nectarine feliuţe de […]
Tarta simpla cu fructe din: unt, zahar, faina, sare, otet, galbenus. Ingrediente: 200 g unt 100 g zahăr pudră 340 g făină sare 1 linguriţă cu oţet mere 1 gălbenuş Mod de preparare: Frecaţi gălbenuşul cu zahărul, adăugaţi sare, oţet şi faină. Frământaţi un aluat pe care îl lăsaţi la rece 1 oră, apoi […]
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.