Tarta cu portocale
PrinteazaO reteta delicioasa de tarta cu portocale, faina, unt, ou, apa, sare, mascarpone, zahar pudra, gelatina rosie.
- 200 g faina
- 125 g unt
- 1 gălbenuş
- 2 linguri apă
- sare
Ingrediente crema:
- 250 g mascarpone
- 6 portocale
- 6 linguri zahăr pudră
- 1 plic gelatină roşie
Mod de preparare:
Făina se pune într-un bol, se adaugă untul tăiat cubuleţe şi se amestecă cu vârful degetelor. Se încorporează gălbenuşul, apa, praful de sare şi se amestecă până se obţine un aluat omogen, care se lasă la rece 30 de minute. Nu se frământă mult timp aluatul pentru că devine sfarâmicios.
Se întinde aluatul într-o formă de tartă şi se înţeapă cu furculiţa. Se aşază peste el hârtie de copt şi boabe de fasole. Se coace 15-20 de minute la foc mic, se îndepărtează fasolea şi se lasă la răcit.
Se amestecă crema mascarpone cu zahărul pudră, zeama şi coaja rasă de la o portocală mare şi crema se întinde peste aluatul de tartă. Se curăţă şi se taie felii trei portocale şi se aşază peste cremă. Se fierbe gelatina în zeama de la portocalele rămase şi se lasă puţin să se răcească. Se toarnă peste tartă şi se dă la rece pentru o oră.
Tarta cu portocale
Pofta buna!