Tartă cu praz, brânză de capră, nuci şi lămâie
PrinteazaO reteta de tarta cu praz, branza de capra, nuci si lamaie din: ulei de masline, unt, praz, cimbru, coaja de lamaie, zeama de lamaie, aluat, branza de capra, miez de nuca si patrunjel.
- 1 lingura ulei de masline, plus extra pentru stropit
- 25 g unt
- 2 fire de praz medii, taiati felii
- 2 linguri frunze de cimbru tocate
- coaja rasa de la 2 lamai si zeama de la 1 lamaie
- 375 g aluat foitaj
- 200 g branza de capra
- 50 g miez de nuca
- patrunjel tocat mare, pentru servit
Mod de preparare:
Se încinge cuptorul la 220° C/gaz 7. Se încinge uleiul de măsline într-o tigaie mare, apoi se adaugă untul. Se adaugă prazul când untul sfârâie şi se prăjeşte la foc mediu, până se înmoaie, dar nu s-a rumenit. Se adaugă cimbrul şi jumătate din coaja rasă de lămâie şi se amestecă, apoi se măreşte focui.
Se adaugă zeama de lămâie şi se fierbe cam 30 de secunde, până ce zeama scade, apoi se condimentează bine cu sare şi piper. Se ia de pe foc şi se răceşte uşor.
Se întinde aluatul şi se aşază pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. se crestează uşor o margine de icm de la margini cu vârful unui cuţit ascuţit, apoi se înţeapă baza aluatului cu o furculiţă.
Se răsfiră amestecul de praz cu lămâie pe toată baza de aluat, fără a trece de bordura marcată. Se sfărâmă brânza pe deasupra, se presară miezul de nucă şi se condimentează cu piper.
Se stropeşte cu ulei de măsline; se ung şi marginile cu puţin ulei.
Se pune tarta în cuptor 15-20 de minute, până ce aluatul creşte pe margini şi s-a rumenit. Se presară pătrunjel şi coaja de lămâie rămasă. Se serveşte fierbinte, caldă sau rece.
Tartă cu praz, brânză de capră, nuci şi lămâie
Pofta buna!