Tartă cu praz şi brânză de capră
PrinteazaO reteta de tarta cu praz si branza de capra din: ulei de masline, praz, cotlete de porc, foietaj, smantana, mustar boabe dijon si branza de capra.
- o lingură ulei de măsline
- 2 fire de praz mari, feliate
- 2 felii cotlet de porc, bucăţele
- 1 x 210 g foietaj gata preparat
- o lingură de smântână
- o lingură de muştar boabe Dijon
- 2 felii de 100 g din batonul de brânză de capră
Mod de preparare:
Se pregăteşte focul la 200°C. Se încinge uleiul într-o tigaie şi se căleşte prazul aprox. 5 minute. Se adaugă carnea, se frige încă 5 minute, se condimentează, se scoate şi se lasă pe o farfurie la răcorit.
Se desface ruloul de foietaj şi se taie în două dreptunghiuri a câte 12xl8cm fiecare – restul se păstrează la frigider până la următoarea întrebuinţare. Se aşază pe o foaie de copt. Se trasează cu ajutorul unui cuţit un perimetru în interiorul fiecărei foi la distanţă de l,5cm de margini.
Se amestecă smântână cu muştarul şi se umple interiorul fiecărui foietaj. Se adaugă amestecul de came şi praz şi se acoperă cu brânză de capră. Se lasă la copt aprox. 15-20 de minute până se rumeneşte foietajul. Se serveşte împreună cu salată.
Tartă cu praz şi brânză de capră
Pofta buna!