Tartă cu praz şi brânză
PrinteazaO reteta de tarta cu praz si branza din: faina, margarina, ou, apa, sare, oua, praz, usturoi verde, branza de capra, carne de vita, smantana, cascaval, ulei, sare si piper.
- 200 g faina
- 100 g margarina
- 1 ou
- 2 linguri cu apa rece
- sare
pentru umplutura:
- 2 oua
- 2 fire de praz tanar
- 3 fire de usturoi verde
- 100 g branza de capra sau telemea
- 200 g carne de vita tocata
- 100 ml smantana lichida
- 100 g cascaval de vaca
- ulei
- piper
- sare
Mod de preparare:
Amestecă ingredientele pentru aluat, mai puţin apa. Adaugă apa şi frământă repede, să nu se topească untul. Dă-i formă de bilă şi lasă-l două ore la rece (în folie).
Căleşte prazul şi usturoiul (partea albă) tăiate ron¬dele cu două linguri cu ulei de măsline. Când s-au înmuiat, adaugă carnea, amestecă şi lasă până-şi schimbă culoarea. Sărează şi piperează după gust.
Intinde aluatul în tava unsă şi tapetată cu făină, inclusiv pe margini, şi presează-l bine. Inţeapă ici-colo cu furculiţa (fără să ajungi pe partea cealaltă) şi dă-l la cuptor, la foc potrivit, zece minute.
Scoate şi pune umplutura de praz şi carne, brânza sfărâmată şi ouăle bătute cu smântână şi caşcavalul ras. Deasupra, aranjează (roată) fâşii de praz şi usturoi (din partea verde) tăiate pe lung. Dă la cuptor 20 de minute. Serveşte-o caldă, cu salată verde, sau rece, cu iaurt alături.
Tartă cu praz şi brânză
Pofta buna!
Incoming search terms:
- tarta cu praz si branza