Tarta cu praz, cascaval si smantana

Printeaza

Tarta cu praz, cascaval si smantana din: faina, unt, galbenus, sare, praz, cascaval, oua, lapte, smantana, piper.

Ingrediente:Tarta_cu_praz_cascaval_si_smantana

  • 250 g faina
  • 125 g unt
  • un galbenus
  • un praf sare
  • putina apa

pentru umplutura:

  • 4 bucati praz
  • 100 g cascaval ras
  • 30 g unt
  • 3 oua
  • 200 ml lapte
  • 200 ml smantana
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Pentru aluat, se pune făina într-un vas şi se amestecă cu sarea. Se adaugă untul tăiat bucăţele şi, după ce se sfărâmă si se amestecă bine cu făina, se adaugă gălbenuşul desfăcut cu puţină apă.

Se frământă şi se mai adaugă apă, dacă aluatul nu se leagă. Apoi, aluatul se întinde într-o foaie care se transferă în tava de copt şi se presară cu caşcavalul.

Partea albă de la praz se taie mărunt şi se căleşte în unt. Se lasă pe foc aproximativ 15 minute. Ouăle se bat şi se amestecă cu laptele şi smântână.

In forma de copt, peste caşcaval, se pune prazul călit, se toarnă amestecul de lapte, se potrivesc de sare şi piper şi se dă la cuptor pentru 35 de minute.

Tarta cu praz, cascaval si smantana

Tarta_cu_praz_cascaval_si_smantana

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.