Tarta cu cartofi si marar din: faina, unt, sare, ou, cartofi, ceapa, marar, sare, piper. Ingrediente: 200 g făină 100 g unt 1 praf sare 1 ou 1 gălbenuş 1 ou bătut, pentru uns Pentru umplutură: 3-4 cartofi 1 ceapă 1 legătură mărar sare piper Mod de preparare: Tai untul rece cubuleţe şi îl amesteci […]
Tarta cu praz si cimbru
PrinteazaTarta cu praz si cimbru din: unt, cub de legume, praz, cimbru, aluat de foitaj, lapte, paste de masline si oua.
Ingrediente:
- 25 g unt
- 1 cub concentrat de legume
- 4-5 fire de praz, tăiat felii
- 2 fire cimbru, mărunţit
- 320 g aluat de foitaj, întins în foaie
- 2 linguri lapte
- 6 linguri pastă de măsline verzi
- 6 ouă
Mod de preparare:
Intr-un vas pe foc topeşte untul şi adaugă cubul de concentrat şi 2 linguri apă.
Adaugă prazul şi cimbrul şi potriveşte gustul de sare şi piper. Acoperă vasul cu capac şi lasă să fiarbă înăbuşit 10-15 min.
Incinge cuptorul la semnul 6/200°C. Decupează 6 cercuri de 10 cm din aluat şi trasează o margine de 2 cm de jurîmprejur.
Crestează mijlocul pentru ca aluatul să nu se ridice prea mult şi unge marginea cu lapte.
Dă la cuptor 10-12 min, până când se rumenesc şi cresc.
Opreşte cuptorul. Unge fiecare tartă cu pastă de măsline, aşează prazul şi dă din nou la cuptor ca să se încălzească înainte de a servi.
Fierbe ouăle în apă şi serveşte-le imediat aşezate pe tartă.
Tarta cu praz si cimbru
Pofta buna!
poate iti place si:
Tarta de dovleac cu parmezan
Tarta de dovleac cu parmezan din: dovleac, boia de ardei, smantana, parmezan, unt si sare. Ingrediente: 1 kg dovleac boia de ardei 1 pahar cu smântână 150 g parmezan ras unt sare Mod de preparare: Indepărtaţi seminţele şi coaja bucăţii de dovleac şi coaceţi în tavă la cuptorul fierbinte. Când este gata, pasaţi-l într-un […]
Pofta buna!
A fost buna tarta?