Tarta cu praz si emmentaler
PrinteazaTarta cu praz si emmentaler din: aluat, unt, praz, oua, smantana, lapte, mustar dijon, emmentaler, pesmet, alune si patrunjel.
- 500 g aluat de tarta
pentru umplutura:
- 50 g unt
- 500 g praz, curatat si feliat
- 3 oua
- 75 ml smantana de gatit
- 75 ml lapte
- 1 lingurita de mustar Dijon
- 50 g emmentaler
pentru topping:
- 50 g de branza emmentaler, ras
- 85 g pesmet
- 50 g alune de padure, tocate grosier
- 2 linguri de patrunjel tocat
Mod de preparare:
Incinge cuptorul la 200°C/gaz 6. Intinde aluatul de tartă într-o formă cu diametrul de 23cm şi fundul detaşabil. Inţeapa aluatul în mai multe locuri cu o furculiţă, acoperă cu foaie de copt şi umple cu boabe uscate de fasole. Coace la orb 12 minute, apoi îndepărtează fasolea şi hârtia de copt.
Mai lasă la cuptor încă 5 minute până se rumeneşte puţin. Redu temperatura cuptorului la 180°c/ga2 4.
Intre timp, prepară umplutura. Topeşte untul într-o tigaie. Când face spumă, adaugă prazul, acoperă cu un capac şi lasă pe foc mic 20 de minute, până se înmoaie. Lasă deoparte să se răcească.
Amestecă ouăle, smântână, laptele, muştarul, brânza şi asezonează. Acoperă uniform aluatul de tartă cu praz, apei toarnă compoziţia cu ou. Coace 25 de minute.
Pentru topping, combină toate ingredientele. Scoate tarta şi distribuie toppingul uniform. Pune tarta înapoi în cuptor 15 minute, până se rumeneşte uşor.
Tarta cu praz si emmentaler
Pofta buna!