Tarta cu praz, masline si rosii
PrinteazaTarta cu praz, masline si rosii din: margarină vegetală, făină, apă minerală, sare, praz, masline, ulei, ardei capia, rosii, piper. cimbrisor.
Ingrediente pentru aluat:
- 300 g făină
- 200 g margarină vegetală
- 100 ml apă minerală
- 1 praf de sare
Ingrediente pentru umplutură:
- 600 g praz
- 150 g măsline
- 2 linguri ulei
- 2 ardei capia
- 2 roşii
- sare
- piper
- cimbrişor
Mod de preparare:
Amesteci într-un castron făina cu margarina, apa minerală şi sarea.
Frămânţi un aluat elastic şi-l întinzi într-o foaie rotundă de 5 mm grosime.
Aşezi foaia într-o formă de tartă, tapetată, îmbrăcând şi pereţii. Inţepi foaia cu furculiţa din loc în loc şi introduci tava în cuptorul încălzit 15 minute.
Pentru umplutură, cureţi prazul şi-l tai rondele. Il căleşti într-o tigaie cu ulei încins.
Condimentezi cu sare şi piper, după gust, şi laşi să se răcească. Tai ardeii şi roşiile fâşii şi le pui peste praz.
Potriveşti de sare şi piper.
Torni amestecul de legume împreună cu măslinele în tavă. Dai din nou la cuptor alte 30 de minute.
Feliezi tarta şi o serveşti după ce s-a răcorit. Ornezi cu cimbrişor.
Tarta cu praz, masline si rosii
Pofta buna!