Tarta cu praz, masline si rosii

Printeaza

Tarta cu praz, masline si rosii din: margarină vegetală, făină, apă minerală, sare, praz, masline, ulei, ardei capia, rosii, piper. cimbrisor.

 

Ingrediente pentru aluat:

  • 300 g făină
  • 200 g margarină vegetală
  • 100 ml apă minerală
  • 1 praf de sare

Ingrediente pentru umplutură:

  • 600 g praz
  • 150 g măsline
  • 2 linguri ulei
  • 2 ardei capia
  • 2 roşii
  • sare
  • piper
  • cimbrişor

Mod de preparare:

Amesteci într-un castron făina cu margarina, apa mi­nerală şi sarea.

Frămânţi un aluat elastic şi-l întinzi într-o foaie rotundă de 5 mm gro­sime.

Aşezi foaia într-o formă de tartă, tapetată, îmbrăcând şi pereţii. Inţepi foaia cu fur­culiţa din loc în loc şi intro­duci tava în cuptorul încălzit 15 minute.

Pentru umplutură, cu­reţi prazul şi-l tai rondele. Il căleşti într-o tigaie cu ulei încins.

Condimentezi cu sare şi piper, după gust, şi laşi să se răcească. Tai ardeii şi roşiile fâşii şi le pui peste praz.

Potriveşti de sare şi piper.

Torni amestecul de legume împreună cu măslinele în tavă. Dai din nou la cuptor alte 30 de minute.

Feliezi tarta şi o serveşti după ce s-a răco­rit. Ornezi cu cimbrişor.

Tarta cu praz, masline si rosii

Tarta_cu_praz_masline_si_rosii

Pofta buna!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.