Tartă cu Pepene Galben și Cremă de Mascarpone – este un desert elegant și rafinat, perfect pentru ocazii speciale sau pentru a impresiona oaspeții. Această tartă combină crocantul aluatului fraged cu dulceața și prospețimea pepenelui galben, toate completate de textura fină și bogată a cremei de mascarpone. Este un desert care nu doar arată spectaculos, […]
Tarta cu praz si mazare
PrinteazaTarta cu praz si mazare din: aluat, praz, mazare, unt, oua, smantana, branza, sare, piper.
Ingrediente:
- 1 aluat foitaj
Pentru umplutura:
- 600 g praz
- 300 g mazăre din conservă
- 4 linguri unt
- 3 ouă
- 250 g smântână
- 150 g brânză
- sare
- piper
Mod de preparare:
Dezgheţi aluatul de foitaj, apoi îl întinzi într-o tavă de tartă, având grijă să îmbraci şi pereţii, apoi îl ungi cu 2 linguri de unt moale.
Pentru umplutură, cureţi prazul şi-l tai rondele. Scurgi mazărea, topeşti untul într-o tigaie şi căleşti prazul.
Condimentezi cu sare şi piper, după gust, şi laşi să se răcească.
Pui peste praz ouăle bătute cu smântână şi omogenizezi compoziţia.
Torni amestecul de praz, apoi presari mazărea, adaugi brânza rasă şi dai la cuptor 45 de minute.
Tarta cu praz si mazare
Pofta buna!
Bruschete cu Tartar de Ton din: paine, ulei, usturoi, file de ton, avocado, suc de lamaieceapa rosie, capere, sos de soia, ulei de susan, sare, piper, patrunjel. Această rețetă nu doar că impresionează prin aspect și gust, dar este și o opțiune culinară sănătoasă, plină de proteine și acizi grași Omega-3. Perfecte pentru a fi […]