Tartă cu praz, ricotta şi Gruyere

Printeaza

O reteta de tarta cu praz, ricotta si gruyere din: aluat, unt, praz, ricotta, smantana, oua, tarhon si branza gruyere.

Ingrediente:Tartă cu praz, ricotta şi Gruyere

  • 500 g de aluat pentru tarta
  • 1 cub de unt
  • 2 fire de praz, feliate
  • 250 g ricotta
  • 100 ml de smantana dulce pentru frisca
  • 2 oua
  • 2 linguri de tarhon, tocat
  • 100 g branza Gruyere, rasa

 

Mod de preparare:

Se încinge cuptorul la 200° C/gaz 6. Se tapetează cu aluat o formă de tartă cu diametrul de 23cm şi marginile detaşabile. Se înţeapă baza cu o furculiţă, se acoperă cu hârtie de copt şi cu boabe de fasole uscată.

Se aşază pe o tavă şi se dă la cuptor 10 minute, apoi se scot fasolea şi hârtia de copt şi se mai lasă forma în cuptor încă 5 minute, până când aluatul a devenit galben pal.

Se reduce temperatura cuptorului la 180° C/gaz 4. Intre timp, se topeşte untul într-o tigaie şi se căleşte prazul la foc mic timp de 10 minute, până se înmoaie. într-un bol, se bat ricotta, smântână, ouăle, tarhonul, împreună cu sare şi mult piper negru.

Se adaugă prazul şi aproape toată brânza (se lasă deoparte cam o mână de Gruyere).

Se toarnă umplutura în formă şi se presară brânza rămasă. Se coace timp de 25-30 de minute, până se leagă şi devine aurie. Se lasă tarta deoparte 5 minute, apoi se scoate cu grijă din formă şi se pune la răcit pe un grătar de metal. Se serveşte caldă.

Tartă cu praz, ricotta şi Gruyere

Tartă cu praz, ricotta şi Gruyere

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.