Tarta cu praz si somon afumat
PrinteazaO reteta de tarta cu praz si somon afumat din: faina, fulgi de ovaz, sare cu verdeturi, unt, somon afumat, praz, ceapa verde, oua, smantana, sare, piper, nucsoara si suc de lamaie.
- 1 ceasca de faina
- 1 ceasca de fulgi de ovaz
- 1/2 lingurita de sare cu verdeturi
- 150 g unt
- 30 g somon afumat
- 400 g praz
- 200 g ceapa verde
- 3 oua
- 8 linguri de smantana
- sare
- piper
- nucsoara
- suc de lamaie
Mod de preparare:
Se frământă un aluat din făină, fulgi de ovăz, sare cu verdeaţă, 120 g unt şi 2 linguri apă rece; se lasă la frigider cca 60 min.
Se taie făşii somonul. Se curăţă prazul şi se taie fâşii pe lung. Ceapa verde se taie rondele.
Se topesc într-o cratiţă 30 g unt şi se călesc prazul şi ceapa verde cca 5 min. Se ia vasul de pe foc şi se lasă să se răcească legumele.
Se bat ouăle cu smântână; se adaugă compoziţia de praz şi somonul; se condimenteaza cu sare, piper si un praf de nucsoara. Se adauga putin suc de lamaie, dupa gust.
Se incinge cuptorul la 200C. Pe planseta tapetata cu faina se intinde o foaie de aluat si se asaza intr-o forma de tarta (26 cm) unsa.
Se asaza inauntru legumele si se coace tarta la cuptor 30-35 de minute.
Tarta cu praz si somon afumat
Pofta buna!