Tartă de primăvară

Printeaza

Tarta de primavara din: faina, margarina, cascaval, verdeturi, patrunjel, marar, pesemt, ceapa, ulei, sare, piper si chimen.

Ingrediente:

  • 200 g faina
  • 150 g margarina
  • 50 ml apa
  • 40 g cascaval
  • 500 g amestec de verdeturi: leurda, urzici, loboda, coji de ceapa verde sau de usturoi
  • 1 legatua de patrunjel
  • 1 legatura marar
  • 2 lingura pesmet
  • 1 ceapa
  • 50 l ulei
  • sare
  • piper
  • chimen

 

Mod de preparare:

Amesteci într-un castron fâina cu pesmetul, adaugi margarina, apa, un praf de sare, chimenul măcinat şi un vârf de cuţit de piper.

Frămânţi aluatul şi îl întinzi într-o foaie de circa 3-4 mm grosime. Pui foaia de aluat într-o formă de tartă, în aşa fel încât marginile să se răsfrângă puţin peste marginea tăvii.

Inţepi aluatul şi pui câteva boabe de fasole, pentru ca aluatul să nu crească la copt. Coci tarta 20 de minute.

Dai caşcavalul pe răzătoarea mare, apoi amesteci cu verdeţurile tocate mărunt, ceapa călită, sare şi piper după gust.

Cand blatul este pe jumătate copt, pui amestecul de caşcaval şi de verdeaţă. Coci tarta încă 20-25 de minute, până se rumeneşte uniform. O serveşti caldă.

 

Tartă de primăvară

Pofta buna!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.