Carnea de gâscă, adesea privită ca o delicatesă în bucătăria europeană, este cunoscută pentru textura sa bogată și gustul său intens. Cu toate acestea, consumul acestei carne nu este atât de răspândit în comparație cu alte tipuri de carne, precum cea de pui sau porc. […]
Tarta cu prune si aroma de rom
PrinteazaTarta cu prune si aroma de rom din: prune, scortisoara, esenta de rom, zahar brun, margarina, oua, apa fiarta, praf de copt, otet de mere, faina.
umplutura:
- 1 kg prune
- 1 linguriţă scorţişoară
- esenţă de rom
- 4 linguri zahăr brun
Ingrediente aluat:
- 1 pachet margarină
- 4 ouă
- 4 linguri apă fiartă
- 1 plic praf de copt
- 2 linguri oţet de mere
- făină, cât cuprinde
Mod de preparare:
Tarta cu prune si aroma de rom: Pregăteşti umplutura, speli prunele, le tai bucăţele, apoi le pui într-un vas. Laşi prunele la rece, timp de 1/2 oră cu scorţişoara, esenţa de rom şi zahărul brun.
Pregăteşti aluatul, margarina, la temperatura camerei, o amesteci bine cu cele 4 ouă, cu praful de copt, cu apa fiartă şi cu oţetul. Apoi adaugi şi făina, până se obţine un aluat fraged, care se desprinde uşor de mână.
Intinzi aluatul şi îl pui într-o formă rotundă, apoi deasupra adaugi umplutura. Dai forma la cuptor, cu foc potrivit, circa jumătate de oră. Scoţi tarta, o tai felii şi o serveşti caldă.
Pofta buna!
Osso Buco : Tradiție și Rafinament într-o Rețetă Italiană
din: gamba de vitel cu os, ceapa, usturoi, vin alb sec, rosii in bulion, morcovi, frunze de dafin, sare, piper, ulei de masline, coaja de lamaie, pasta de tomate. Ingrediente: 4 bucăți osso buco (gamba de vițel cu os) 2 cepe mari, tocate 3 căței […]
Incoming search terms:
- abilityzce