Rulouri de carne de rață cu prune și sos de vin roșu din: piept de rata, prune uscate, sare, piper, ulei de masline, vin rosu sec, supa, unt, cimbru Ingrediente: 2 piepturi de rață dezosate și curățate 12 prune uscate Sare și piper după gust 1 lingură de ulei de măsline 1 ceasca de […]
Tarta cu prune si brandy
PrinteazaTarta cu prune si brandy din: prune, oua, zahar fin, zahar vanilinat, lapte, unt, sare, brandy si faina.
Ingrediente:
- 150 g prune uscate, fara samburi
- 3 oua
- 120 g zahar fin
- 1 plic zahar vanilinat
- 500 ml lapte
- 120 g unt
- 1/2 lingurita de sare
- 2 linguri brandy
- 140 g faina
Mod de preparare:
Se înmoaie prunele în apă şi se lasă să fiarbă puţin. Se scot, se lasă să se usuce şi să se răcească. (Dacă prunele sunt de la început foarte moi, se poate renunţa la fiert).
Se bat ouăle, înglobând zahărul fin şi zahărul vanilinat.
Se dă în fiert laptele împreună cu bucăţelele de unt şi sarea; se lasă să se răcorească puţin şi se adaugă brandy.
Apoi se înglobează compoziţia de ouă şi se bat împreună cca 2 min. în final se încorporează făina, treptat.
Se lasă aluatul obţinut să se odihnească 10 min. Se unge cu unt o formă pătrată de sufleu. Se încinge cuptorul la 200 °C.
Aşază aluatul în formă şi se încrustează prune. Se coace prăjitura cca 20 min., apoi se reduce temperatura din cuptor la 180 °C şi se mai coace încă cca 50 min.
Scoate din cuptor, se lasă să se răcească şi abia apoi se taie bucăţi.
Tarta cu prune si brandy
Pofta buna!
Gem de Prune Delicios din: prune coapte, zahar alb, suc de lamaie, scortisoara. Ingrediente: 1 kg prune coapte și dezosebite 400 g zahăr alb sau după gust Sucul de la o lămâie O linguriță de scorțișoară (opțional) Mod de preparare: Spală bine prunele, taie-le în jumătăți și îndepărtează sâmburii. Pune prunele tăiate într-un vas potrivit […]
Pofta buna!
Tarta cu prune este preferata mea