Tartă cu prune şi brânză
PrinteazaTartă cu prune şi brânză din: faina, praf de copt, sare, zahar, unt, coaja de lamaie, smantana, prune, galbenusuri, branza de vaci, amidon, suc de lamaie, albusuri, gem de caise.
- 200 g faina
- 1 varf de cutit praf de copt
- 1 praf de sare
- 120 g zahar
- 170 g unt
- 1 lingurita coaja de lamaie rasa
- 1 lingura smantana
- 700 g prune
- 5 galbenusuri
- 350 g branza de vaci
- 1 lingura amidon
- 4 linguri suc de lamaie
- 2 albusuri
- 50 g gem de caise
- 1 forma de tarta
Mod de preparare:
Se framanta rapid un aluat din faina, praf de copt, sare, coajă de lămâie, 120 g unt rece, 2 gălbenuşuri şi smântână. Se dă la rece 30 min. Cuptorul se încinge la 180 °C. Se unge o formă de tartă (o 24 cm). Se întinde pe o planşetă o foaie de aluat mai mare decât forma. Se aşază într-o formă de tartă din silicon, se ridică marginea şi se înţeapă blatul în mai multe locuri.
Se scot sâmburii de la prune. Se crestează pe din două fiecare jumătate. Se aşază pe aluat 2/3 din cantitatea de prune. Se amestecă brânza de vaci împreună cu 3 gălbenuşuri, amidon, suc de lămâie, 50 g unt topit şi 70 g zahăr. Se înglobează albuşul bătut.
Se pune peste prune compoziţia de albuş şi se nivelează. Se aşază deasupra restul de jumătăţi de prune şi se ung apoi cu gemul topit. Se coace prăjitura timp de cca 70 minute.
Tartă cu prune şi brânză
Pofta buna!