Tarta cu prune caramelizate din: oua, unt, smantana, sare, zahar pudra, faina, zahar vanilat, zahar tos, scortisoara, lapte, unt si prune.
Ingrediente:
8 oua
220 g unt
4 linguri smantana
un praf sare
6 linguri zahar pudra
6 linguri faina
un plic zahar vanilat
150 g zahar tos
scortisoara
2 linguri lapte
2-3 linguri unt topit
un kg prune
zahar pudra pentru ornat
Mod de preparare:
Se freacă untul cu zahărul, smântână, sarea şi zahărul vanilat. Se adaugă ouăle unul câte unul şi, la final, făina cernută.
Se încorporează uşor, să nu se formeze cocoloaşe şi se toarnă în tava tapetată cu hârtie pentru copt. Se coace la 150°C.
Intre timp, se pregăteşte glazura caramel. Se topeşte zahărul.
Se dă deoparte, se adaugă laptele şi untul, apoi se lasă la baie de aburi să se omogenizeze.
Se desfac între timp prunele, se spală, se presară cu scorţişoară şi zahăr vanilat şi se scufundă în zahărul caramel, apoi se aşază pe blatul aproape copt.
Se mai bagă 10 minute să se rumenească. Se taie şi se serveşte pudrată cu zahăr.
12Tarta cu prune, fara coacere din: fulgi de ovaz, migdale, scortisoara, cocos, sirop de artar, pudra de stevie, prune, fistic, lamaie, zahar vanilat. Ingrediente: 200 g fulgi de ovăz 60 g migdale crude 1 vârf de cuţit scorţişoară 4 linguri unt de cocos 4 linguri fulgi de cocos 4 linguri sirop de arţar 400 ml […]
Tarta cu prune si nectarine din: faina, zahar, sare, praf de copt, unt, scortisoara, vanilie, amidon, prune, nectarine. Ingrediente: Pentru aluat: 250 g făină 2 linguri zahăr 1/2 linguriţă sare 1/2 pacheţel praf de copt 100 g unt 50 ml apă rece Pentru umplutură: 300 g zahăr brun 1 lingură scorţişoară măcinată 2 gălbenuşuri 300 […]
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.