Tarta cu prune si crema

Printeaza

Tarta cu prune si crema din: aluat de tarta, migdale, zahar tos, unt, oua, esenta de migdale, faina, gem de prune, zahar pudra, zahar vanilinat, zeama de lamaie.

Ingrediente:

  • 500 g aluat de tarta
  • 100 g migdale oparite si curatate de coaja
  • 100 g zahar tos
  • 60 g unt nesarat
  • 2 oua, batute
  • cateva picaturi esenta de migdale
  • 100 g faina
  • 125 g gem de prune
  • 70 g zahar pudra
  • 1 plic zahar vanilinat
  • 1 lingura zeama de lamaie

 

Mod de preparare:

Pe suprafaţa de lucru presărată cu făină întinde aluatul într-o foaie de grosimea unei monede.

Aşază forma rotundă de tartă într-o tavă de aragaz. Aşază foaia de aluat în forma de tartă, înţeapă din loc în loc cu furculiţa şi taie excesul de aluat care depăşeşte marginile. Dă la congelator 15 min. încinge cuptorul la semnul 5/190 C.

Aşaza deasupra hârtie de copt şi pune boabe de fasole. Dă la cuptor 15 min. Scoate boabele şi hârtia şi dă din nou la cuptor 10 min. Lasă la răcit; micşorează temperatura la semnul 4/180 C.

Intr-un vas neaderent, pe foc, rumeneşte migdalele. Mărunţeşte-le într-un tocător electric cu 1 lingură de zahăr.

Combină zahărul rămas cu untul, până când amestecul se deschide la culoare şi devine cremos. Incorporează ouăle, esenţa de migdale şi făina.

Unge tarta cu gemul şi apoi pune amestecul de unt cu migdale şi nivelează suprafaţa.

La final, aranjează feliile de prune şi presează-le uşor. Dă la cuptor 30 min, până se rumeneşte. Lasă la răcit.

Combină zahărul pudră cu zahăr vanilinat, lichiorul de migdale şi zeama de lămâie şi stropeşte tarta cu glazura.

 

Tarta cu prune si crema

Tarta_cu_prune_si_crema

Pofta buna!

 

 

 

1 comentariu

  1. Nota 10 pentru tarta asta!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.