Tarta cu prune si cuisoare
PrinteazaTarta cu prune si cuisoare din: unt, faina, zahar brun, galbenusuri, sare, lapte, pesmet, prune, zahar brun, cuisoare, rachiu de prune, fulgi de migdale.
blat:
- 150 g unt
- 250 g faina
- 50 g zahar brun
- 2 galbenusuri
- 1 praf sare
- 1-3 linguri lapte
topping:
- 3 linguri pesmet
- 1,2 kg prune
- 50 g zahar brun
- 1 varf de cutit cuisoare macinate
- 3 linguri rachiu de prune
- 50 g fulgi de migdle
- 75 g unt
Mod de preparare:
Se dau într-un castron toate ingredientele pentru blat şi se frământă rapid un aluat fraged. Intr-o formă de tort (0 26 cm) unsă se repartizează un strat uniform din acest aluat, gros de cca 1/2 cm. Se presară pesmet. Se încinge cuptorul la 200°C.
Se spală prunele, se golesc de sâmburi şi se taie jumătăţi. Se crestează fiecare în partea de sus. Se aşază apoi pe blat ca ţiglele pe acoperiş, cu partea tăiată în sus.
Se amestecă zahărul brun cu praf de cuişoare şi se presară peste stratul de prune.
Se stropesc cu rachiu de prune. Se presară deasupra migdalele şi fulgi de unt; se coace prăjitura la cuptor 30-35 min.
Se scoate şi se lasă să se răcească complet pe un grătar.
Tarta cu prune si cuisoare
Pofta buna!