Tarta cu prune si cuisoare

Printeaza

Tarta cu prune si cuisoare din: unt, faina, zahar brun, galbenusuri, sare, lapte, pesmet, prune, zahar brun, cuisoare, rachiu de prune, fulgi de migdale.

Ingrediente:Tarta_cu_prune_si_cuisoare

blat:

  • 150 g unt
  • 250 g faina
  • 50 g zahar brun
  • 2 galbenusuri
  • 1 praf sare
  • 1-3 linguri lapte

topping:

  • 3 linguri pesmet
  • 1,2 kg prune
  • 50 g zahar brun
  • 1 varf de cutit cuisoare macinate
  • 3 linguri rachiu de prune
  • 50 g fulgi de migdle
  • 75 g unt

 

Mod de preparare:

Se dau într-un castron toate ingredientele pentru blat şi se frământă rapid un aluat fra­ged. Intr-o formă de tort (0 26 cm) unsă se repartizează un strat uniform din acest aluat, gros de cca 1/2 cm. Se presară pesmet. Se încinge cuptorul la 200°C.

Se spală prune­le, se golesc de sâmburi şi se taie jumătăţi. Se crestează fiecare în partea de sus. Se aşază apoi pe blat ca ţiglele pe acoperiş, cu partea tăiată în sus.

Se amestecă zahărul brun cu praf de cuişoare şi se presară peste stratul de prune.

Se stropesc cu rachiu de prune. Se presară deasupra migdalele şi fulgi de unt; se coace prăjitura la cuptor 30-35 min.

Se scoate şi se lasă să se răcească complet pe un grătar.

Tarta cu prune si cuisoare

Tarta_cu_prune_si_cuisoare

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.