Tarta cu prune si fulgi de migdale

Printeaza

Tarta cu prune si fulgi de migdale din: prune, oua, zahar, ulei, lapte, faina, praf de copt, sare, zahar pudra, fulgi de migdale.

Ingrediente: Tarta_cu_prune_si_fulgi_de_migdale

  • 500 g prune
  • 8 ouă
  • 500 g zahăr
  • 200 ml ulei
  • 200 ml lapte
  • 500 g făină
  • 1 pliculeţ praf de copt
  • 1 praf de sare
  • zahăr pudră
  • fulgi de migdale

Mod de preparare:

Speli prunele, le scoţi sâmburii şi le tai în două. Intre timp, dai drumul la cuptor să se încingă.

Baţi spumă gălbenuşurile, împreună cu zahărul, torni uleiul şi spre sfârşit şi laptele, continuând să amesteci.

Combini praful de copt cu făina şi le adaugi în compoziţie.

Baţi spumă albuşurile cu un praf de sare şi le încorporezi şi pe ele.

Amesteci până se omogenizează, apoi torni compoziţia într-o tavă normală sau una de tort, tapetată cu hârtie de copt.

Peste compoziţie aşezi din loc în loc prunele tăiate, presari fulgii de migdale, după care dai la cuptor.

O ţii 5 minute la foc mare, până când aluatul începe să crească, apoi îl dai la minim şi laşi prăjitura să se coacă.

Faci testul scobitorii pentru a vedea dacă s-a făcut în interior.

O laşi să se răcească complet, o tai cubuleţe sau triunghiuri, dacă ai făcut-o în tavă de tort şi o pudrezi cu zahăr. Serveşti cu fulgi de migdale.

Tarta cu prune si fulgi de migdale

Tarta_cu_prune_si_fulgi_de_migdale

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.