Tartă cu prune şi fulgi de ovăz

Printeaza

O reteta delicioasa de tarta cu: faina, unt, sare, apa, banana, prune, oua, fulgi de ovaz, nuca de cocos, zahar tos, lapte, zahar vanilat, frisca, fructe de sezon.

Ingrediente:Tarta_cu_prune_si_fulgi_de_ovaz

  • 250 g făină
  • 125 g unt
  • un sfert de linguriţă cu sare
  • 50 ml apă rece
  • o banană
  • 500 g prune
  • două oua
  • 100 g fulgi de ovăz
  • 50 g nucă de cocos
  • 150 g zahăr tos
  • 250 ml lapte dulce
  • două pliculeţe zahăr vanilinat
  • frişcă
  • fructe de sezon

Mod de preparare:

Intr-un bol se mixează untul împreună cu sarea şi apa, se adaugă făina şi se frământă până rezultă un aluat omogen. Se înfăşo­ară cu folie alimentară şi se intro­duce la rece pentru 30 de minute.

Zahărul tos se mixează împre­ună cu zahărul vanilinat şi ouăle până îşi dublează volumul. Se adaugă banana pasată, prunele tocate mărunt şi fulgii de cocos.

Se presară fulgii de ovăz, se adaugă laptele dulce şi se amestecă. Aluatul se aşază într-o tavă de copt unsă cu unt, se intro­duce 10 minute în cuptorul încins, apoi se scoate şi se toarnă umplu­tura.

Se lasă din nou încuptor şi se coace la foc medij până când se umflă fulgii de ovăzşi umplutura s-a întărit. Se lasă să se răcească în tavă zece minute şi se scoate pe un platou.

Tartă cu prune şi fulgi de ovăz

Tarta_cu_prune_si_fulgi_de_ovaz

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.