Tarta cu prune si migdale macinate

Printeaza

Tarta cu prune si migdale macinate din: faina, unt, apa, sare, migdale, zahar pudra, praf de copt, smantana, branza, oua, prune, scortisoara.

Ingrediente:

Pentru blat:

  • 250 g făină
  • 100 g unt
  • 50 ml apă
  • un praf sare
  • 2 linguri migdale măcinate
  • 5 linguri zahăr pudră
  • o linguriţă praf de copt

Pentru umplutură:

  • 450 ml smântână
  • 100 g brânză de vaci
  • 3 ouă
  • 6 prune
  • un praf scortisoară
  • 3 linguri zahăr

 

Mod de preparare Tarta cu prune si migdale macinate:

Pentru aluat, se pun în holul robotului făina, sarea, zahărul, praful de copt si făina de migdale.

Se adaugă untul, se mixează şi se adaugă apă, putin câte putin, pentru a ajuta la legarea aluatului.

Se scoate aluatul de la robot, se întind pe masa presărată cu făină şi se transferă în tava de copt, îndepărtând surplusul.

Se pun prunele tăiate felii si apoi smântână amestecată cu brânza de vaci, ouăle bătute si scortisoara.

Se presară zahărul si se lasă la copt 30 de minute.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.