Tarta cu prune, migdale si rom
PrinteazaTarta cu prune, migdale si rom din: ou, praf de copt, rom, migdale, zahar, prune, faina, unt, amidon, lapte, apa, scortisoara.
Ingrediente:
- 1 gălbenuş
- 1 vârf de cuţit praf de copt
- 3 linguri rom
- 50 g migdale măcinate
- 200 g zahăr
- 1 kg prune
- 300 g făină
- 180 g unt
- 3 linguri amidon
- 2 linguri lapte rece
- 4 linguri cu apă
- 1/2 linguriţă de scorţişoară
Mod de preparare:
Amesteci făina cu praful de copt, cu jumătate din zahăr, cu un gălbenuş şi cu untul topit.
Când se încorporează ingredientele, dai aluatul la frigider o oră. Adaugi laptele numai dacă aluatul e fărâmicios.
Speli prunele, le cureţi de sâmburi, le tai jumătăţi, torni peste ele romul şi presari scorţişoara şi restul de zahăr.
Le laşi deoparte o oră. Ulterior, pui amestecul pe foc şi-l laşi să fiarbă 3 minute.
Dizolvi amidonul în apă, îl torni peste prune şi mai dai un clocot, apoi iei oala de pe foc.
Intinzi aluatul pe o tavă tapetată cu unt şi-l înţepi cu furculiţa, din loc în loc.
Aşezi peste el migdalele măcinate, apoi aranjezi bucăţile de prune.
Dai tava la cuptorul preîncălzit o oră.
Tarta cu prune, migdale si rom
Pofta buna!