Tarta cu prune si migdale

Printeaza

Tarta cu prune si migdale din: oua, zahar, smantana, ulei, zahar vanilat, praf de copt, faina, prune, zahar, scortisoara, fulgi de migdale, zahar vanilat.

Ingrediente:Tarta_cu_prune_si_migdale

  • 3 oua
  • 150 g zahar
  • 1 ceasca smantana (circa 100 g)
  • 4 linguri ulei
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 plic praf de copt
  • 200-250 g faina
  • 1/2 kg prune mai tari
  • 1 ceasca zahar (50 g)
  • scortisoara
  • fulgi de migdale
  • zahar vanilat, pentru pudrat

 

Mod de preparare:

Intr-un bol amesteci ouăle, smân¬tână, uleiul, zahărul, praful de copt şi zahărul vanilat. Adaugi făina treptat, până obţii un aluat consistent, omogen.

Laşi în repaus câteva minute, apoi întinzi într-o tavă o foaie potrivit de groasă.

Dai la cuptor 5 minute, apoi scoţi tava. Prunele, pe care în prealabil le-ai desfăcut şi amestecat cu zahăr şi scorţişoară, le aşezi frumos deasupra.

Presari şi fulgi de migdale. Dai tarta la cuptor. Când s-a răcit, presari zahăr vanilat şi serveşti tarta.

Tarta cu prune si migdale

Tarta_cu_prune_si_migdale

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.