Tarta cu prune si migdale
PrinteazaTarta cu prune si migdale din: oua, zahar, smantana, ulei, zahar vanilat, praf de copt, faina, prune, zahar, scortisoara, fulgi de migdale, zahar vanilat.
- 3 oua
- 150 g zahar
- 1 ceasca smantana (circa 100 g)
- 4 linguri ulei
- 2 plicuri zahar vanilat
- 1 plic praf de copt
- 200-250 g faina
- 1/2 kg prune mai tari
- 1 ceasca zahar (50 g)
- scortisoara
- fulgi de migdale
- zahar vanilat, pentru pudrat
Mod de preparare:
Intr-un bol amesteci ouăle, smân¬tână, uleiul, zahărul, praful de copt şi zahărul vanilat. Adaugi făina treptat, până obţii un aluat consistent, omogen.
Laşi în repaus câteva minute, apoi întinzi într-o tavă o foaie potrivit de groasă.
Dai la cuptor 5 minute, apoi scoţi tava. Prunele, pe care în prealabil le-ai desfăcut şi amestecat cu zahăr şi scorţişoară, le aşezi frumos deasupra.
Presari şi fulgi de migdale. Dai tarta la cuptor. Când s-a răcit, presari zahăr vanilat şi serveşti tarta.
Tarta cu prune si migdale
Pofta buna!