Tartă cu prune, pere şi mere

Printeaza

Tartă cu prune, pere şi mere 

Ingrediente:

  • 300 g făină
  • 200 g margarină
  • 90 g zahăr
  • 3 gălbenuşuri
  • 1 vârf de cuţit de sare

Mod de preparare:

Frămânţi repede toate ingredientele, aduni aluatul ca pe o minge şi o laşi să se odihnească la rece cam 2 ore.

Ungi forma de tartă cu margarină, întinzi aluatul şi îl pui în formă.

Pentru umplutură:

  • 1/2 kg pere
  • 1 kg prune
  • 1/2 kg mere
  • 1 iaurt mic cu fructe sau simplu
  • 100 g zahăr pudră + 1 lingură
  • 1 ou
  • 1 gălbenuş crud
  • scorţişoară
  • 2 linguriţe de rom

 

Mod de preparare:

Cureţi merele şi perele de coajă şi de sâmburi, iar prunele de sâmburi.

Câteva prune le desfaci numai în jumătăţi, iar restul le tai felii. Aşezi un strat subţire de mere peste aluat, presari puţin zahăr pudră şi scorţişoară, peste mere pui un strat de prune tăiate feliuţe, apoi perele tăiate felii subţiri şi ultimul strat de jumătăţii de prune.

Stropeşti cu rom şi dai tava la cuptor, la foc mic. între timp, prregăteşti o cremă astfel: freci iaurtul cu 100 g zahăr pudră, apoi adaugi um ou şi gălbenuşul crud.

Când tarta e pe jumătate coaptă, torni deasupra crema cu iaurt şi o mai dai la cuptor încă 15 minute.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.